Elokuu 2020

Valtakunnallinen Itämeripäivä Kerttulin lukiossa

Torstaina 27.8. Itämerta syötiin puhtaammaksi valtakunnallisen Itämeripäivän kunniaksi. Kaikissa Turun kaupungin kouluissa tarjoiltiin yhtenä ruokavaihtoehtona lähikalaa, mikä maistui meidänkin opiskelijoille. Tämänkaltaisten teemapäivien avulla pystytään nostamaan laajemminkin huomiota lähiympäristömme tilaan ja kestävään kehitykseen.

Kerttulin lukion ylioppilaiden juhla 29.8. 2020.

Kerttulin lukion viime kevään ylioppilaita juhlistettiin lauantaina 29.8. Kupittaan palloiluhallilla. Koronapandemian takia uusien ylioppilaiden lakitustilaisuus jouduttiin keväällä siirtämään, mutta lauantaina ylioppilaat saivat vihdoin lakkinsa. Tilaisuuden järjestelyihin oli nähty suuri määrä aikaa ja vaivaa, jotta sekä ylioppilaiden että heidän omaisensa turvallisuus pystyttiin takaamaan. Palloiluhallin suuret tilat mahdollistivat riittävien turvavälien pitämisen, minkä lisäksi juhlavieraille tarjottiin käsidesiä ja kasvosuojaimia. Tilaisuus sujui kaikein puolin onnistuneesti ja tunnelma oli juhlallinen ja rauhallinen. Tilaisuudessa lakitettiin kaiken kaikkiaan 70 uutta ylioppilasta.

Tervetuliaissanat ja rehtorin puhe kuultiin Tapio Laineelta.

Poika saunoo kappaleen tanssiesityksessä mukana olivat Adeelia Koponen, Fiona Löppönen, Kaisa Seppälä, Sanni Soukki, Nea Vainio ja Kia Österholm.

Younghearted-yhtyeen kappaleen ”Vapaa” lauloivat Wilma Aitio ja Ella Saivosalmi, ja pianolla säesti Wilma Schrey.

Katri-Helenan kappaleen ”Almaz” lauloi Wilma Aitio. Pianossa Wilma Screy.

Ylioppilaan puheen piti Niklas Vaulanen.