Marraskuu

Opettajien koulutuspäivässä lauantaina 7.11.2020 työstettiin uutta opetussuunnitelmaa. Päivän alusti suomalainen löytöretkeilijä ja vuorikiipeilijä Patrick Degerman perehdyttämällä opettajia tiimityön saloihin. Jos tavoitteena on hyvä yhteistyö ryhmän sisällä, tarvitaan jäsenten välistä arvostusta ja luottamusta sekä toimivaa kommunikaatiota. Jos tiimityö toimii, on mahdollista uudistaa ja selvitä haastavista tilanteista. Syvään yhteistyöhön päästään mm. ystävällisyydellä ja joustavuudella ja tekemällä asioita yhdessä. Patrik Degerman muistutti, että hyvä tiimityö rakennetaan pikkuhiljaa, se ei synny itsestään nopeasti.

Psykologian ja terveystiedon tunneilla päästiin tutustumaan työterveyspsykologin työhön sekä bioinformaatioteknologian opiskeluun vierailijoiden avulla.  Urheilu- ja työterveyspsykologi Tuomas Grönman kävi puhumassa psykologian ykköskurssilaisille työstään ja esitteli, miten kolminaisuus tunteet, ajatukset ja käyttäytyminen liittyvät yhteen. Aalto-yliopiston opiskelijat Laura Sirkiä ja Sampo Zhang demonstroivat bioinformaatioteknologian opiskelua mm. mittaamalla luokassa sydänsähkökäyrää. Terveystiedon opiskelijoille suunnattu terveysteknologian esittely oli hyvin innostava ja inspiroiva.

Yhteiskuntafilosofian kurssilaiset vierailivat Operaatio ruokakassissa arviointiviikolla torstaina 26.11.

Marraskuussa oli tarjolla paljon mahdollisuuksia tutustua jatko-opintomahdollisuuksiin: eri korkeakoulut esittäytyivät pääosin virtuaalisesti. Korkeakoulujen abipäivä -tapahtuma järjestettiin verkossa 6.11.2020 klo 9:00 – 15:00. Päivän aikana kolmannen vuosikurssin opiskelijoilla oli ainutkertainen tilaisuus saada kattavasti tietoa alueen korkeakoulujen koulutustarjonnasta. Tähän osallistuivat kaikki abiturientit. Lisäksi oli mahdollista osallistua seuraaviin tilaisuuksiin:

MA 9.11. Itä-Suomen yliopiston Hae yliopistoon-päivä virtuaalisesti: Kuopion kampus

KE 11.11. klo 14 – 16 Valmennuskeskuksen Virtuaaliset jatko-opintomessut

TO 12.11. klo 9-15 ARCADA, DIAK, Haaga-Helia. Laurea + Metropolia AMK-kampuspäivä

PE 13.11. Itä-Suomen yliopiston Hae yliopistoon-päivä virtuaalisesti: Joensuun kampus

MA 16. –  19.11. + 23.- 26.11. Helsingin yliopisto

TI-KE 17.-18.11. klo 9 – 15 HAAVI – digitaaliset koulutusmessut

PE 20.11. klo 10 -14 Hakijan päivä @JAMK

MA 23.-  TO 26.11., Helsingin yliopisto-tapahtuma

KE 25. – TO 26.11. STUDIA-messut.

 

Seuraavat tilaisuudet järjestettiin fyysisesti koululla:

KE 18.11. klo 14.35 Turun kauppakorkeakoulu

TO19.11. klo 14:35 LUT-yliopisto (tekniikka ja kauppatieteet).

Opiskelijanohjauksen oppitunneilla oli marraskuussa vierailijoita.

Turun Seudun Urheiluakatemian opiskelijaharjoittelija Timo vieraili urheilijoiden OP1-kurssilla kertomassa liikuntaneuvojan perustutkinnosta.

Aino Aaltonen Valmennuskeskuksesta vieraili virtuaalisesti kakkosten OP1-kurssilla kertomassa opiskelutekniikoista mm. tulevaa arviointiviikkoa silmällä pitäen.

Kerttulin lukion abiturienttien huoltajille järjestettiin yhteishakuilta keskiviikkona 18.11.2020 18:00-n. 19:30 verkossa Teams-alustalla. Aiheena oli kevään 2021 yhteishaku, jota esittelivät opinto-ohjaajat Anne Lukka ja Mia Wikström.