Syyskuu 2020

Opiskelua hybridimallilla ja koulussa

Koronapandemian vuoksi abiturienteille annettiin mahdollisuus opiskella hybridimallilla ennen ylioppilaskirjoituksia. Tunnit pidettiin perinteiseen tapaan lähiopetuksena koululla, mutta tuntia pystyi seuraamaan myös kokoustyökaluin kotona.  Ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat opiskelivat lähiopetuksessa, mutta kaikkia opiskelijoita koski ohjeet, joiden avulla pyrittiin estämään tartuntojen leviämistä. Moni otti käyttöön Koronavilkku- sovelluksen, joka kertoo mahdollisen altistumisen, Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon neuvontapuhelin palveli epäilyissä, ja voimassa olivat edelleen myös ohjeet kotiin jäämisestä pienissäkin hengitystieoireissa, hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskin käytöstä julkisissa liikennevälineissä.

Ylioppilaskirjoitukset

Ylioppilaskirjoitukset vallitsevassa tilanteessa toteutettiin aikaisempaa väljemmin ja kasvomaskeja käyttäen. Turvavälien aikaansaamiseksi ylioppilaskirjoituksia järjestettiin tänä syksynä monessa eri tilassa, jonka vuoksi kiireisimpinä ylioppilaskirjotuspäivinä muille opiskelijoille järjestettiin itsenäistä tai etäopetusta. Kirjoituksiin osallistujat noudattivat hyvin ohjeita maskin käytöstä kouluun saavuttaessa ja siirryttäessä paikasta toiseen.

Opiskelijoita Turun linnassa 15.9.2020

HI5-kurssin opiskelijat kävivät tutustumassa Ullan johdolla Turun linnan keski- ja renessanssiaikaan. Kurssi käsittelee Suomen historian keskeisiä kehityslinjoja ennen autonomian aikaa, joten linna oli oiva tutustumiskohde.