Viikko 3: Kansallinen maantiedekilpailu ja Talousguru-kilpailu

Kevätlukukausi on alkanut ja tuonut tullessaan muitakin muutoksia kuin päivän pitenemisen: Tapio Laine on jäänyt vuorotteluvapaalle, ja rehtorina toimii koko kevätlukukauden ajan Juho Airola. Apulaisrehtorin pestiä hoitaa Minna Moisanen. Heidänkin puoleensa voit kääntyä mieltäsi askarruttavissa opiskeluasioissa. Molempien työhuoneet sijaitsevat vanhassa tutussa paikassa hallintokäytävällä.

Maanantaina 13.1. koulun terveydenhoitaja Leena Kurka kertoo Terveystieto 1 -ryhmäläisille seksuaalisuuden moninaisuudesta ja seksuaaliterveydestä.

Kerttulin lukio ottaa osaa Kansalliseen maantiedekilpailuun. Kisa järjestetään lukion monitoimisalissa tiistaina 14.1. klo 9.50-11. Kisaan ovat tervetulleita kaikki lukiolaiset. Kisa on samalla karsinta Kansainvälisiin maantiedeolympialaisiin. Parhaat pääsevät Helsingin yliopiston järjestämään valmennukseen ja Suomen joukkueen edustajina Istanbuliin elokuussa 2020.

Keskiviikkona 15.1. klo 9-11 pidetään koulun monitoimisalissa Talousguru-kilpailun alkukilpailu. Koulun paras lähtee jatkokarsintaan Helsinkiin 26.2., jossa valitaan 14 finalistia. Kaikki 14 finalistia saavat suoran jatkopaikan yliopistoon, mutta parhaimmat saavat opiskelupaikan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun ja rahapalkinnot. Kerttulin lukiolaiset ovat perinteisesti menestyneet kisassa erinomaisesti. Talousguru-kilpailun edellisiin kilpailutehtäviin voit käydä tutustumassa HYOL:n sivuilla; https://www.hyol.fi/kilpailut/talousguru/edelliset-talousguru-kilpailut.html

Torstaina 16.1. järjestetään klo 14.35 luokassa 202 jatko-opintoinfo Turun yliopiston kauppatieteistä. Tervetuloa kuuntelemaan!

Perjantaina pidetään seurakunnan aamunavaus.

Kannattaa muistaa myös koulun Matikkapaja, eli perjantaisin klo 13.05-14.30 luokassa 405 on mahdollisuus saada tukiopetusta matematiikassa.

Huom! Alla korkeakoulujen yhteishaun aikataulut kevään osalta:

Hakuaika 1      8.1.2020 klo 8.00 – 22.1.2020 klo 15.00
(Korkeakoulujen vieraskieliset koulutukset + Taideyliopiston koulutukset)

Hakuaika 2      18.3.2020 klo 8.00 – 1.4.2020 klo 15.00
(Korkeakoulujen suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset)

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen (yo-linjat)      8.2.–10.3.2020

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.