Åk 8 fick uppleva UMO Helsinki Jazz Orchestra: Flamenco Big Band

Hela årskurs 8 fick åka till Helsingfors och uppleva UMO Helsinki Jazz Orchestra: Flamenco Big Band som ett led i Konsttestarnas program för elever i årskurs 8.

Flamencodansare och UMO Helsinki Jazz Orchestra.

”Konstupplevelsen, Flamenco Big Band-konserten, kombinerar den eldiga flamencoen och den svängande moderna jazzen. Förutom den spanska jazzens ledande musiker Perico Sambeat, som uppträder som saxofonsolist och kapellmästare, stärks UMO i konserten av tre toppklassens flamenco musiker: sångaren Alba Carmona och cajón-trummisen David Domínguez från Spanien samt den finländska flamencogitarristen Joonas Widenius. UMO Helsinki Jazz Orchestra är känt för sina nya territorier, men aldrig förr har orkestern setts på scen tillsammans med flamencodansare.

José Manuel Álvarez, samt några elever från den unga flamencogruppen ToeStar-dansskolan i Lojo & orkestern.

I denna multisensoriska konsert ses vid UMO:s sida flamencodansens ledande namn, den spanska José Manuel Álvarez, samt den unga flamencogruppen från ToeStar-dansskolan i Lojo. Gruppens undervisning och koreografier ansvarar den finländska flamencos budbärare, dansaren och läraren Kirsi Kannas. Dansarnas noggranna knackningar, den mörka och uttrycksfulla flamencosången och det traditionella storbandet bildar tillsammans en massiv rytmapparat som smälter bort det sista av april månads slask i Finland.

Konsttestarna är mer än en konstupplevelse, eftersom det inkluderar upplevelsefördjupande för- och efterarbete.”