Åboskolornas mästare i rinkbandy 2018

Efter en minst sagt övertygande inledning i gruppspelet i årets serie av Åboskolornas rinkbandymästerskap, med vinst över Puropelto 7-2 och över Puolala med hela 34-0, skulle S:t Olofsskolans pojkar få spela finalturnering onsdagen den 28.2 i Varissuo-hallen.

I semifianlen mötte Sossen Lyseo och vann matchen 6-2 och var därmed klara för final. Där skulle de igen ställas mot Puropelto, som efter första mötet förstärkts betydligt med flera landslagsspelare. Matchen var rätt så tight och mål gjordes i jämn takt bakom båda målvakterna. Slutsiffrorna kunde ändå skrivas 10-4 till Sossens fördel. Detta är vad jag vet första gången som skolan tar hem guldet i rinkbandyturneringen. Fint jobbat!

I laget spelade: Axel Rask, Nicolas Ketonen, Alexander Gullichsen, Alexander Wetterstein, Kim Normia, Jonas Suomalainen, Oliver Heiskanen, Emil Grönblom, Christian Kaukoranta, Karim Krause, Tuomas Rikkonen, Frans Norrena, Eeli Uro och Max Kaituri

Text: Jörgen