Kurjenrahkadagen

Den 27 september åkte Sossens alla åttondeklassister ut till Kurjenrahka nationalpark, för att se på naturen och få lite frisk luft. Bussarna åkte iväg 8.25 och anlände till nationalparken runt klockan nio. Väl framme hade vi olika uppgifter vi fått av biologilärarna, t.ex. att fota växter och djur.

En av uppgifterna beskrivs av två organismer som lever i symbios: tickan och trädstammen.

I Kurjenrahka gick vi både på brädspång och på stig. Vi såg allt från myrmark till sjöar och skog. Vi pausade efter ungefär 1½ timmes gående och åt vår matsäck vi fått från skolan, grillade marsmallows och korv. Om man hade matsäck med hemifrån åt man också den om man orkade. På pausstället var vi i två timmar och många började leka lekar och några fotade växter och djur för biologiuppgiften.

Glada vi på spången gå…
glatt vi le och sjunga
Examinering i fält
Vandra vidare!
Kaffepaus
Grillstället

Efter pausen fortsatte vi vår vandring tillbaka till bussarna och gick en annan väg än den vi kommit. Vi gick i ungefär 1 timme till bredvid sjön och närmade oss busshållplatsen. Sedan hoppade vi på bussarna och åkte tillbaka mot Sossen.

Sista etappen

Vandring (Klicka på länken för att se vidoklippet.)

Skoldagen slutade klockan halv två och nästan alla var nöjda med utflykten och tyckte att det var en trevlig upplevelse då man lärde sig nytt och slapp skolbänken för en hel dag!

Text: Kajus och Frans, 8D

Bilder: KeN