Viikko 15 Uusi jakso alkaa mielenterveyspäivällä!

Koeviikko jatkuu Kerttulissa vielä maanantaina ja tiistaina. Keskiviikkona alkaakin jo viides ja lukuvuoden viimeinen periodi. Nyt on hyvä aika ottaa kevään valosta kaikki energia irti ja startata reippaalla meiningillä lukuvuoden viimeiset uudet opintojaksot!

Valon vaikutusta energisyyteen on tutkittu. Helsingin Sanomien artikkeliin haastatellun THL:n tutkijan Timo Partosen mukaan valon määrän lisääntyminen saa monet huomaamaan konkreettisia muutoksia mielialassaan ja jaksamisessaan. Muutos johtuu siitä, että valo saa aivomme tuottamaan enemmän serotoniinia. Jotkut voivat kuitenkin muuttua jopa levottomiksi ja kärsiä unettomuudesta.

Artikkelin mukaan kannattaa selvästi vähentää valoaltistusta iltaisin, jotta sisäinen kello säilyttää rytminsä myös valoisina iltoina. Erityisesti puhelimen sinistä valoa tulee välttää puoli tuntia ennen nukahtamista. Lisäksi artikkelin tutkija Partonen suosittelee ajoittamaan päivittäisen liikunnan aamuisin klo 7-8 välille ja päivään klo 11-17 välille, jotta sisäinen kello ei sekoitu, mutta keho saa liikunnasta vireystilaa ja unenlaatua parantavat hyödyt.

Lue artikkeli täältä: https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000010015264.html

 

Viime viikon Vantaan kouluampuminen on varmasti järkyttänyt syvästi jokaista ja herättänyt paljon ajatuksia oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnista. Muista varata aika kuraattorille, opintopsykologille, erityisopettajalle tai terveydenhoitajalle jos tapahtuma tai mikä tahansa asia omassa hyvinvoinnissasi mietityttää!

Tällä viikolla vietetään opiskelijoiden mielenterveysviikkoa ja sen kunniaksi myös koulullamme opiskelutuen henkilökunta järjestää Opiskelijoiden mielenterveyspäivän keskiviikkona 10.4.

Keskiviikkona 10.4.  opiskelijoiden mielenterveysviikon kahvit 2.krs aulassa kello 11.30-13.00 välisenä aikana. Tervetuloa!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä. Kampanjoinnin taustalla on ajatus siitä, että mielenterveys on voimavara ja hyvinvointimme kulmakivi. Siitä kannattaa siis pitää kiinni. Mielen hyvinvointia voi ylläpitää ja lisätä ihan pienilläkin teoilla. Juuri näitä tekoja halutaan tuoda esiin opiskelijoiden mielenterveyspäivänä sekä muistuttaa siitä, että opiskelijoiden mielellä on väliä. Kampanjalla pyritään myös vähentämään stigmaa mielenterveysongelmien ympäriltä vuosittain vaihtuvan teeman kautta. Vuoden 2024 kampanjan teemana on yhdenvertaisuus ja sosiaalinen saavutettavuus.

 

Viikon ohjelma:

 

Maanantai 8.4.

  • 5-palkin koe klo 10-14

Tiistai 9.4.

  • 6-palkin koe klo 10-14

 

Keskiviikko 10.4.

  • 5. jakso alkaa
  • Opiskelijoiden mielenterveyspäivä: 2.krs aulassa opiskelijoiden mielenterveysviikon kahvit kello 11.30-13.00

Torstai 11.4.

Perjantai 12.4

  • Matikkapaja klo 13.30 luokassa 313