Viikko 4 Tunnelmia esittelyilloista ja opiskelutaitojen sarja alkaa!

Viime viikon esittelyilloissa saatiin molempina päivinä Kerttulin monitoimisali tupaten täyteen ysiluokkalaisia ja heidän huoltajiaan. Toivottavasti moni oli tutustumassa tulevaan opinahjoonsa! ICT-lukion illassa myös opiskelijat esittelivät tekemiään projekteja. Ohessa iltojen tunnelmia kuvien muodossa.

 

Opiskelijamme Andrei Belogurov on ICT-opintojensa lopputyönä koodannut upeasti Turun kaupungin Minecraft-pelin sisään. Työssään Belogurov käytti hyväkseen kaupungin avoimia aineistoja, kuten laserkeilausaineistoja, ilmakuvia ja 3D-malleja. Belogurov kuvaa prosessiaan haastavaksi ja joutui selättämään useita ongelmia, kuten tulvivan Halisten kosken. Lopputulos on kuitenkin huikaiseva, ja nyt kuka tahansa voi seikkailla Minecraft-Turussa!

Työ on huomioitu Helsingin Sanomissakin, hienoa Andrei!

Käy lukemassa Hesarin juttu: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000010120224.html

Katso Minecraft-kaupungin videoesittely: https://www.youtube.com/watch?v=yzO7G7EHWyA

 

Koeviikko lähestyy kovaa vauhtia: käsillä on kolmannen jakson viimeinen kokonainen opiskeluviikko ennen koeviikon alkua. Blogissa käynnistyykin tällä viikolla opiskelutaidoista muistutteleva sarja, jota julkaistaan pitkin kevättä.  Sarjan vinkit on laatinut erityisopettajamme Mari Vukelic ja Urheiluakatemian Erika Rautiainen on toteuttanut visuaalisen ilmeen. Urheiluakatemian somessa vinkkejä on jo vilissytkin. Ota Marin vinkit haltuun!

Ensimmäisenä vinkkinä on huolehtia hyvästä tunnetilasta opiskelun yhteydessä. Ota rutiiniksi hakea hyvä tunnetila päälle ennen esimerkiksi oppitunnin alkua tai läksyjen tekoa.

 

 

Tsemppiä viikkoon!

 

Viikon ohjelma:

Maanantai 22.1.

  •  23-ryhmien opiskelijoiden alustavat yo-kirjoitussuunnitelmat tehdään tällä viikolla. Tarkat ohjeet ja aikataulu opinto-ohjaajan lähettämässä Wilma-viestissä.
  • BI4.2 ja BI4.3 vierailevat Turun Yliopiston Bioteknologian laitoksella prof. Yagut Allahverdijeva-Rinteen ryhmän kasvimolekyylibiologian fotosynteesitutkimuksiin tutustumassa. Oppilaat pääsevät mittaamaan fotoinhibiition vaikutuksia fotosynteesitehoon sekä demonstroimaan fotosynteesiä leväpallotyön avulla.

Tiistai 23.1.

  • BI3.1-ryhmän vieraaksi Kerttulin lukioon tulee Turun Yliopiston Biologian laitokselta dos. yliopistonlehtori Tapio Eeva, joka esittelee oman tutkimusryhmänsä ympäristöekologisia tutkimuksia. Oppilaat tekevät dos. Eevan Harjavallan tutkimusalueelta keräämästä datasta tutkielman raskasmetallien yhteydestä talitiaisen elinkiertopiirteisiin. Lisäksi dos. Eeva esittelee Biologian laitosta. 

Keskiviikko 24.1.

  • Äidinkielen treenit klo 8.30 kakkoskerroksessa 
  • TE 1 -opiskelijoille terveydenhoitaja Leena Kurka tulee kertomaan seksuaalisesta hyvinvoinnista sekä suostumuksesta.
  • BI4.3 vierailee Turun Yliopiston Bioteknologian laitoksella prof. Yagut Allahverdijeva-Rinteen ryhmän kasvimolekyylibiologian fotosynteesitutkimuksiin tutustumassa. Oppilaat pääsevät mittaamaan fotoinhibiition vaikutuksia fotosynteesitehoon sekä demonstroimaan fotosynteesiä leväpallotyön avulla.

Torstai 25.1.

  • Filokahvila salissa alkaen klo 14.50

Perjantai 26.1

  • Vanhojen treenit poikkeuksellisesti monitoimisalissa klo 13.30-15