Viikko 51 Kohti joulua

Kerttulissa otettiin perjantaina osaa Lyhytelokuvapäivään, jota vietetään tänä vuonna Suomessa jo yhdettätoista kertaa. Virallinen tapahtumapäivä on 21.12.2023, mutta elokuvia on mahdollista katsella 14.12.-21.12. välisenä aikana. Tämänvuotiseksi pop-up -paketiksi valikoitui neljän paketin joukosta Suomen elokuvasäätiön neljä lyhytelokuvaa sisaruussuhteista.

Yleisöäänestyksen tuloksena 139 vastaajasta 51,8 % piti Pupu-elokuvaa parhaana. Muuten äänet jakautuivat kolmen muun elokuvan kesken melko tasaisesti. Tapahtumasta pidettiin kovasti. Vain yksi kyselyyn vastanneista opiskelijoista oli sitä mieltä, että olisi ollut mieluummin oppitunnilla. Tapahtuma voitaneen tulkita onnistuneeksi!

Kuluvalla viikolla on jälleen poikkeusohjelmaa, kun ICT-linjan opiskelijat pääsevät keskiviikkona tutustumaan mm. Oy Dell Ab:n tarjoamiin työtehtäviin sekä kuulemaan erään ICT-ammattilaisen uratarinan. Ohjelma alkaa klo 10.00, ja tarkemmat aikataulut, paikoitukset sekä  tapahtumien kohderyhmät ovat Wilmassa.

Torstaina on vuorossa taas koulupäivä entisaikojen malliin, eli siten kuin koulupäivät pidettiin aikana ennen digiä. Yritetään siis parhaamme mukaan viettää välitunnit ilman puhelimia sekä oppitunnit ilman tietokoneita – katsotaan, mitä siitä seuraa. Puhelimetonta aikaa voi kuluttaa makeasti vaikkapa pipareita koristellen.

Torstaina myös OPKH järjestää jouluista ohjelmaa opiskelijoille. Luvassa mm. joulutortunsyöntikisa. Ole kuulolla viikon mittaan, jotta tiedät olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, etteivät tortut mene sivu suun.

Tässä vielä viikon tapahtumat listattuna:

Maanantai 18.12

  • Viikon toiseksi viimeinen ”normaali” työpäivä

Tiistai 19.12.

  • Klo 16.30-19.30 2. jakson uusintakoe Monitoimisalissa

Keskiviikko 20.12.

  • Klo 8.30-10 äidinkielen treenit
  • Klo 9.00-9.45 Mindful student
  • Klo 10 alkaen ICT-lukion poikkeusohjelmaa yhdessä Oy Dell Ab:n kanssa

Torstai 21.12.

  • Digivapaa päivä
  • Klo 11.30 – 13.30 piparipaja 2. kerroksessa kuraattorin huoneessa. Tervetuloa!
  • OPKH:n järjestää jouluista ohjelmaa

Perjantai 22.12.

  • Klo 12.30 alkaen joulukirkko Turun tuomiokirkossa/ joulutapahtuma koululla.
  • Talvipäivänseisaus. Tästä päivästä lähtien päivät alkavat taas pidentyä pikkiriikkisin tontunaskelin.

Koko Kerttulin väki toivottaa kaikille hyvää joulua!

Nähdään taas ensi vuonna 8.1.2024!