Viikko 10 Kevättä kohti

Kevättä kohti

Maaliskuu on jo hyvässä vauhdissa ja tällä viikolla vietämme tiistaina 8.3. kansainvälistä naistenpäivää. YK vahvisti päivän vieton vuonna 1975 ja se sai samalla nimen ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”.

Tänä vuonna vietettävän Kansainvälisen naistenpäivän (IWD 2022) teema on ”Gender equality today for a sustainable tomorrow”, eli  ”sukupuolten tasa-arvoa tänään kestävän huomisen puolesta”. Teemalla nostetaan esiin naisten ja tyttöjen merkitystä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa, sen hillitsemisessä ja ilmastonmuutokseen reagoimisessa sekä kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa kaikille.

Tiistaina 8.3. pidetään myös kakkosvuotisten opiskelijoiden huoltajailta klo 18. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai etänä.

Torstaina 10.3. pidetään ryhmänohjaustuokio omissa kotiluokissa klo 13.15-13.45.

Perjantaina 11.3. on vuorossa seurakunnan aamunavaus. Silloin on myös Turun yliopiston hakijan päivä, johon kakkosvuotiset opiskelijat osallistuvat luokissa oppitunneilla etänä.

Ensi viikolla alkavat kevään ylioppilaskirjoitukset. Niitä varten aletaan jo tällä viikolla varustaa saleja ja joitakin kakkoskerroksen luokkia. Tämä aiheuttaa jonkin verran luokkatilamuutoksia ja osa pääsee ruokailemaan luokissa, koska yläruokala on yo-kirjoitusten vuoksi poissa käytöstä maaliskuun loppuun saakka.

Viime viikolla psykologian 4. kurssilla amerikkalainen professori Sean Wachsmuth ja erityisopettaja Laura Wachsmuth kävivät kertomassa opiskelijoille kulttuurieroista ja yhtäläisyyksistä .

Verona-kansainvälisyysprojektiin mahtuu vielä mukaan muutama innokas opiskelija. Jos kiinnostuit, ote yhteyttä Raita Autioon.

Aurinkoista alkukevättä!