Viikko 9: Hyvää Kalevalan päivää!

Maanantaina juhlitaan Kalevalan päivää. Kalevalan päivä on suomalaisen kulttuurin päivä, jota vietetään Suomen kansalliseepoksen kunniaksi vuosittain. Päivä on virallinen liputuspäivä. Elias Lönnroth allekirjoitti ja päiväsi Kalevalan ensimmäisen version esipuheen 28. helmikuuta vuonna 1835. Testaa tietosi Kalevalasta Ylen sivuilla: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/02/23/mita-tarkoittaa-kalevalamitta-miksi-aino-hukuttautui-testaa-tietosi-kalevalasta

Koronan kotitestit tulevat jakoon kouluissa maaliskuun alussa. Opiskelija voi tehdä testin, jos hänellä on koronavirukseen viittaavia oireita. Testi tehdään kotona testipakkauksen ohjeiden mukaisesti.

Teknologiakampus Turku-verkoston korkeakoulut järjestävät yhdessä STEAM Turun kanssa TECH Roadshow-lukiokiertueen, jonka tavoitteena on kertoa tekniikan alan koulutusmahdollisuuksista Turussa. Esittely sopii kaikille lukiolaisille. Kerttulin lukiossa tilaisuus järjestetään 3.3.2022. Tarkempaa tietoa löydät Wilma-viestistä.

Perjantaina 4.3. pidetään uusintakoe monitoimisalissa klo 16 alkaen.

Kaisu Seppälä palkittiin Kerttulin parhaana

Talousgurukilpailussa. Onnea Kaisulle!

Talousguru on lukiolaisten valtakunnallinen taloustietokilpailu.Talousgurun perustivat Finanssiala ry:n edeltäjä Suomen Pankkiyhdistys ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry vuonna 1997.

OP2-kurssilla vierailivat Turun AMK:n Olivia Vekka ja Business Akatemian Mari Meriläinen kertomassa Turun alueella tarjolla olevista kesätyömahdollisuuksista lukiolaisille.

Ajantasaista tietoa maailman tapahtumista: https://www.reuters.com/ tai suomeksi https://yle.fi/uutiset.