Viikko 11: Ylioppilaskirjoitukset alkavat

Viikolla 11 kurssien etäopiskelu jatkuu ja kevään 2021 ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 16.3. äidinkielen lukutaidon tai suomi toisena kielenä –kokeella. Torstaina on vuorossa lyhyen kielen koe ja perjantaina äidinkielen kirjoitustaidon koe.

Kerttulin ja Kertun nimipäivää juhlitaan keskiviikkona 17.3. Tiesitkö muuten, että kerttulit ovat varpuslintuja? Tutustu tarkemmin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kerttulit.

Oman koulun yo-infoa täydentää abitreenien tietopaketti, jossa YTL vastaa lukiolaisia huolettaviin kysymyksiin: https://yle.fi/…/voiko-yo-kirjoitusten-aikataulu-viela… Ylen Abitreeneihin kannattaa tutustua, vaikka et olisikaan vielä abiturientti. Vanhojen yo-kokeiden ja oppimateriaalien lisäksi löydät sieltä esimerkiksi lyhytdokumenttisarjan, jossa neljä lukiolaista kertoo tulevaisuuspaineista, kymppien tavoittelusta, uupumuksesta ja keskittymisvaikeuksista.

Perjantaina toivotamme hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää!

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.