Viikko 13: Etäopiskelua

Kuten olemme uutisista saaneet lukea, koronavirustilanteen takia kaikkien Suomen lukioiden lähiopetus on keskeytetty 13.4. 2020 asti. Kerttulin lukiossa opetus ja ohjaus on pyritty järjestämään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, mm. etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen, tästä saimmekin jo esimakua viime viikolta. Nyt onkin jokaisella mahtava tilaisuus kehittää omia digitaitojaan!

Koska tilanne on kaikille uusi ja haastava, vaatii se ymmärrystä ja inhimillisyyttä niin opiskelijoilta, opettajilta kuin myös huoltajilta. Oleellista on, että kaikki tekevät parhaansa hyvän opetuksen ja oppimisen varmistamiseksi. Koetetaan siis pitää kiinni mahdollisimman normaalista opiskelurytmistä, myös kotona.

Näinkin poikkeuksellisessa tilanteessa opiskelu kannattaa jaksottaa ihan arjen perusrutiineilla. Etäopiskelija voi laatia esim. jonkinlaisen suunnitelman siitä, mitä opiskelee, miten ja milloin. Seuraa Wilma-viestejä ja yksittäisten opettajien viestejä. Pidä taukoja ja ulkoile. Pyydä apua vaikka muilta opiskelukavereilta, jos jokin tietotekninen asia alkaa nostaa verenpainetta. Muista, että elämä jatkuu myös koronaviruksen jälkeen.

Ylioppilaskirjoitukset saatiin pakettiin kevään osalta ja arviointiviikko aloitetaan torstaina 26.3. Arviointiviikko tullaan pitämään Turun lukioissa etänä, palkki per päivä -periaatteella. Viimeinen arviointiviikon päivä on torstaina 2.4.

Voimia kaikille etäopiskeluun!

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.