Viikko 12: Koronavirustilanne tuo muutoksia

Lukiokoulutus siirtyy toistaiseksi maanantaista 16.3. alkaen etä- ja verkko-opetukseen sekä tuettuun itseopiskeluun. Opetus on tarkoitus hoitaa niin, että opettajat ja opiskelijat toimivat lukujärjestyksensä mukaisessa aikataulussa (opettajat ovat reaaliaikaisesti koululla ja opiskelijat kotona). Kannattaa valmistautua jo nyt siihen, että etäopetusajanjaksosta saattaa helposti tulla pidempikin esim. koko loppujakson mittainen.

Koronavirustilanteen johdosta ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla eli tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3. Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua.

Uusi tiivistetty aikataulu kevään yo-kirjoitusten jäljellä oleville päiville on seuraava;

ma 16.3: toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä

ti 17.3. (siirretty 24.3. päivästä): uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto

ke 18.3: matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä

to 19.3. (siirretty 26.3.päivästä): psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia

pe 20.3: vieras kieli, pitkä oppimäärä (englanti, ranska, espanja, saksa, venäjä)

ma 23.3: saamen äidinkielen koe

Tiistaina 17.3. vietetään Kerttulin nimipäivää.

Torstaina 19.3. juhlistamme puolestaan Minna Canthin päivää ja samalla myös tasa-arvon päivää. Canth oli paitsi kirjailija ja sanomalehtinainen, oli hän myös merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja 1800-luvun Suomessa. Hän edisti naisten asemaa mm. tekemällä työtä tyttöjen koulutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Hän oli myös suomenkielisen koulutuksen uranuurtajia. Canth julkaisi kaikkiaan kymmenen näytelmää, seitsemän pitkää novellia sekä lisäksi kertomuksia, lehtiartikkeleita ja puheita. Hän oli aikansa keskeinen realismin edustaja ja tarkasteli teoksissaan ennen kaikkea yhteiskunnan epäkohtia. Minna Canthin päivä on ollut vakiintunut liputuspäivä vuodesta 2007 lähtien.