Viikko 45: Liukkaita aamuja ja pimeneviä iltoja

Tällä viikolla Kerttulin lukiossa sattuu ja tapahtuu, joten pidä silmät auki ja korvat kuulolla!

Lakitiedon kurssilaiset vierailevat Turun käräjäoikeudessa maanantaina 4.11. ja tiistaina 5.11.

Maanantaina lukion pojat pelaavat Turun lukioiden salibandyturnauksessa Kupittaan palloiluhallissa klo 13 – 14.30. Tyttöjen pelit ovat puolestaan maanantaina 11.11.

Oikeusguru 2019 -kilpailun alkukilpailu järjestetään Kerttulin lukiossa keskiviikkona 6.11. klo 9 – 11 luokassa 205B. Kilpailun tavoitteena on herättää lukiolaisissa kiinnostus oikeustiedettä kohtaan ja lisätä lakitiedon opiskelua lukiossa, sekä tarjota näkökulmaa siihen, mitä opiskelu oikeustieteellisessä on.

Jatko-opintoinfot jatkuvat torstaina 7.11. klo 14.35, jolloin koulun monitoimisalissa on vuorossa kevään 2020 uudet DI-koulutusohjelmat (kone- ja materiaalitekniikka). Kannattaa katsoa myös muiden Turun lukioiden jatko-opintoinfot alaruokalan ilmoitustaululta!

Torstaina järjestetään koululla nuorisovaltuuston (Nuva) vaalit. Nuorisovaltuustot ovat poliittisesti sitoutumattomia nuorten vaikuttajaryhmiä, jotka toimivat omissa kunnissaan ajamassa paikallisten nurten etuja. Vaikuta eli käy äänestämässä!

Perjantaina 8.11. vietetään ABI-päivää, jolloin abit ovat Turun yliopistolla. Abit saavat tietoa mm. opiskelumahdollisuuksista, valintaperusteista ja opiskelijaelämästä. Aloitus on yliopistolla klo 10, eli aamun ensimmäinen oppitunti klo 8 – 9.30 pidetään normaalisti.

Samana päivänä eli perjantaina pidetään Kerttulin lukiossa turvallisuuspäivä. Oppitunti klo 8.15 – 9.30 pidetään normaalisti, sen jälkeen abit siirtyvät yliopistolle. Ykkösten ja kakkosten päivä jatkuu turvallisuusteeman parissa yhteistyössä Turun pelastuslaitoksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Tarkempi ohjelma ja aikataulu löytyvät Wilmasta.

Lauantaina ja sunnuntaina 9.11. – 10.11. järjestetään Harppi 2019 – Matematiikka ja tiedefestarit Helsingissä. Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät osoitteesta; https://www.mayk.fi/matematiikka-ja-tiedefestarit-9-11-2019/

Sunnuntaina vietetään myös isänpäivää. Onnittelut siis kaikille isille!