Viikko 44: Normiviikko

Maanantaina 28.10. on filosofian kirjoituskilpailu.

Torstaina 31.10. vietetään Halloweenia tai suomalaisittain kekripäivää. Pakanallinen kekri ja kristillinen pyhimysoppi sulautuivat yhteen Halloweenissa, joka irlantilaisten maahanmuuttajien mukana rantautui Amerikkaan ja muotoutui kurpitsakummitusjuhlaksi. Monissa maissa Halloweenista on tullut merkittävä lastenjuhla. Irvistelevä kurpitsalyhty tuskin muistuttaa edeltäjäänsä naurista, jonka koverretussa sisuksessa paloi lampaantaliin painettu huokoinen tikku. Heikkotehoinen valonlähde sai Suomessa lempinimen kitupiikki.

Samana  torstai-iltana lukion tiloissa on myös Time and Stress Management -tapahtuma klo 17 – 19.

Kerttulin lukion ja ammattikorkeakoulun yhteistyö jatkuu. Tiistaina 29.10. terveydenhoitajaksi opiskelevat tulevat kertomaan terveystiedon oppitunnille lääkkeiden väärinkäytöstä, lääkemyrkytyksien ensiavusta sekä yleistyvästä melanoomasta ja sen ennaltaehkäisemisestä.

Kerttulin lukion terveydenhoitaja Leena Kurka kertoo seksuaaliterveydestä ja seksuaalisuuden moninaisuudesta terveystiedon 1 -kurssilaisille perjantaina 1.11.

Pyhäinpäivää vietetään lauantaina 2.11.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/10/30/pyhainpaiva-kekri-ja-halloween

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.