Viikko 39: Kokeita ja kirjoituksia

Ensimmäisen jakson koviikko alkaa heti maanantaina 23.9. ykköspalkin kokeella. Kokeita onkin sitten koko viikko ja viimeinen koe pidetään seuraavan viikon maanantaina 30.9.

Jos et pääse osallistumaan kurssikokeeseen, muista ilmoittautua rästikokeeseen viimeistään 30.9. mennessä. Rästikokeita pidetään kaksi, ensimmäinen 4.10. klo 13.30-16.30 ja toinen 8.10. klo 15-18. Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta Tentit-valikosta. Ilmoittaudu pääsääntöisesti rästikoe 1:een. Kokeet pidetään yleensä koulun toisessa kerroksessa.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset jatkuvat tiistaina 24.9., jolloin on vuorossa matematiikan pitkä ja lyhyt oppimäärä. Torstaina kirjoitetaan psykologia, filosofia, historia, fysiikka ja biologia. Perjantaina kirjoitetaan puolestaan toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä.

Hi5 -kurssi menee perjantaina 27.9. Turun yliopistolle kuuntelemaan luentoa aiheesta ”Kaupunkilaitoksen synty ja kehitys 1700-luvun lopulle asti.” Yliopisto järjestää samana päivänä Tieteen päivät Turun yliopiston kampuksella. Ohjelmassa on työpajoja ja luentoja alakouluille, yläkouluille ja lukiolaisille.

Maanantaina 23.9. on syyspäiväntasaus. Se tarkoittaa sitä, että eteläisellä pallonpuoliskolla on alkamassa kevät ja meillä täällä pohjoisella pallonpuoliskolla aletaan valmistautua kohti syksyä ja talven pimeitä kuukausia.