Viikko 6 Uusi jakso, DemoDay ja penkkarit

Uusi viikko alkaa liputuspäivällä. Tällä kertaa lippu nousee salkoon Johan Ludvig Runebergin kunniaksi. Runeberg eli ja vaikutti vuosina 1804-1877. Hänet muistetaan erityisesti Maamme-laulun ja Vänrikki Stoolin tarinoiden kirjoittajana. Runeberg loi ihannekuvan Suomen kansasta ja luonnosta sekä antoi Vänrikki Stoolin tarinoissa Suomelle moraalisen identiteetin. Runeberg korotti Elias Lönnrotin kanssa vastamuodostetun Suomen suuriruhtinaskunnan kulttuurikansojen joukkoon niin suomalaisten omissa kuin ulkomaalaistenkin silmissä. Ja parasta tässä päivässä tietysti on se, että voi nauttia kahvin tai maidon kera herkullisia Runebergin torttuja!

4. jakson alussa torstaina 8.2. ykkösillä on DemoDay-tapahtuma. DemoDay antaa ensimmäisen vuoden lukiolaisille maistiaisen tekniikan alan korkeakouluopinnoista. Opiskelijat pääsevät tuolloin tutustumaan Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Yrkeshögskolan Novian tekniikan alan laboratorio- ja tutkimustiloihin demo-työpajojen muodossa. Tarkoitus on innostaa lukiolaisia tekniikan, luonnontieteen ja terveyden alan opintoihin.

Päivän aikataulu on seuraavanlainen:

Klo 12.30 – 13.00 yhteinen avajaistilaisuus ja ohjattu siirtyminen ensimmäiseen demoon
(Jos ensimmäinen demosi on Turun yliopistolla, osallistut avajaistilaisuuteen Turun yliopistolla.)

Klo 13.00 – 13:45 ensimmäinen demo

Klo 14.15 – 15.00 toinen demo

Perjantaina 9.2. onkin sitten penkinpainajais- eli penkkaripäivä. Abiturienttien päivä alkaa klo 10 monitoimisalista opettajien ja abiturienttien yhteisellä brunssilla. Klo 11.30 alkavan tunnin aikana on vuorossa abivideo, ja klo 13 saatellaan abit penkkariajelulle. Koulupäivä päättyy tähän.

Viikon 6 ohjelma:

Maanantai 5.2.

  • 4. palkin koe klo 10-14
  • J.L. Runebergin päivä

Tiistai 6.2.

  • 5. palkin koe klo 10-14

Keskiviikko 7.2.

  • 6. palkin koe klo 10-14
  • Ilmoittautumien rästikokeeseen päättyy tänään

Torstai 8.2.

  • 4. jakso alkaa
  • klo 12 ykköset siirtyvät DemoDay-tapahtumaan. Ohjelma alkaa klo 12.30.

Perjantai 9.2.

  • Penkkaripäivä. Abeille järjestetään brunssi monitoimisalissa klo 10.  Penkkariajelu on kaupungilla klo 13-14.

Sunnuntai 11.2. on laskiaissunnuntai. Tällöin kannattaa sään salliessa suunnata pulkkamäkeen! Hyvän ulkoilun jälkeen voikin sitten leipoa ja nauttia laskiaiseen kuuluvia laskiaispullia!