Viikko 48 Koeviikko jatkuu ja joulukuu alkaa

Kerttuli-viikon Piipääkisan voittajat ovat saaneet ansaitut palkintonsa: mainetta, kunniaa ja suklaata!

Suvereeni voittaja kilpailussa oli Veikka Iivonen, joka sai oikein 500 piin desimaalia!  Veikka opetteli desimaaleja viiden sarjoissa ja paransi tulostaan päivittäin koko Kerttuliviikon ajan. Hän kirjasi muistamansa desimaalit joka kerta täysin virheettä. Tästä hyvästä rehtori Tapio Laine luovutti voittajalle lupaamansa yhtä monta suklaakonvehtia.

Muut voittajat saivat hekin jokainen vähintään 100 piin desimaalia oikein ja lunastivat Toblerone-pötköt. Huikeita suorituksia!

 

Koeviikko jatkuu Kerttulissa vielä maanantaista torstaihin 3.-6.palkin kokeilla klo 10-14. Voimia opiskelijoille kokeisiin valmistautumiseen ja opettajille arviointiin!

Jouluun on enää neljä viikkoa ja joulukalentereita saakin ryhtyä aukaisemaan perjantaina! Koepuristuksen lomassa voi siis alkaa suunnitella jouluvalmisteluja. Glögistä ja pipareista saa hyvin energiaa lukemiseen ja kokeiden korjaamiseen. Joulukorttien tai -koristeiden askartelu tarjoaa aivoille hyvän luovan tauon työskentelyn lomaan. Jouluradiokin on jo käynnissä ja sen kuuntelu on tästä viikosta eteenpäin myös sosiaalisesti hyväksyttyä!

Martta Wendelin, Kolme tonttua ja kelkka, 1931.

 

Ohessa on muutamia kuvia marraskuun yliopistovierailuista. Kerttulilaiset ovat vierailleet Turun yliopistolla ja kylään Kerttuliin on myös saatu vieraaksi yliopisto-opiskelijoita.

Biologian ryhmät vierailivat Turun yliopistolla ja opiskelijat pääsivät kurkistamaan laboratoriotutkimuksiin.

Viime viikolla kakkosten opotunneilla yliopisto-opiskelijat esittelivät jatko-opintovaihtoehtoja. Turun yliopistolta olivat edustettuina oikeustiede, biolääketiede, biologia, historia, englanti ja kasvatustieteet. Veikkaa opintoalat haalarien väreistä!

Toinen erä esittelyjä saatiin Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja lääketieteen tekniikan edustajilta sekä Aalto yliopiston International Business -linjan opiskelijalta. Esittelijöistä Matilda Laurila on itsekin vanha kerttulilainen, kevään 2021 ylioppilas.

 

Lukiomme viikko huipentuu syksyn valmistuvien ylioppilasjuhliin ja itsenäisyysjuhlaan Turun tuomiokirkossa lauantaina 2.12. klo 11. Paljon onnea valmistuville ja ikimuistoista juhlapäivää!

 

Viikon ohjelma:

Maanantai 27.11.

  • 3. palkin kokeet klo 10-14

Tiistai 28.11.

  • 4. palkin kokeet klo 10-14

Keskiviikko 29.11.

  • 5. palkin kokeet klo 10-14

Torstai 30.11.

  •  6. palkin kokeet klo 10-14

Perjantai 1.12. 

  • 3. jakso alkaa
  • Vanhojen tanssit -kurssit alkavat klo 13.30 infotilaisuudella Monitoimisalissa

Lauantai 2.12.

  • Yo- ja itsenäisyysjuhla Tuomiokirkossa klo 11.00 alkaen