Viikko 46 Harppi-festareiden tunnelmia ja kurssivierailuja

Kuluneen viikonlopun Harppi-festarit olivat jälleen kerran antoisat ja ikimuistoiset. Festareilla oli yhteensä viisisataa lukiolaista eri puolilta Suomea! Kerttulista paikalla oli 25 opiskelijaa. Festarireissu tehtiin yhdessä TSYK:in lukion kanssa, josta myös oli 25 opiskelijaa mukana.

Kerttulin taannoisen pizzapäivän tyyliin Maunulan lukiossa oli tarjolla pizzaa ja limuja, joilla festarikansa pysyi jaksavana, hyväntuulisena ja innokkaana pulmapähkinöihin.

Ohjelmassa oli nonstoppina paljon erilaisia pelejä, kuten shakkia, Huojuvaa tornia, Rubikin kuutioita, pöytäjalkapalloa, matikkapulmia, reaktiopelejä ja tanssipelejä. Opiskelijat kiertelivät pelaamassa näitä mielensä mukaan.

Taitoa vaativien pelien lisäksi ohjelmassa oli jälleen useita mielenkiintoisia työpajoja ja luentoja. Niiden aiheita olivat tällä kertaa esimerkiksi meemibotit, planetaario, luontokato, tekoäly ja datan tuoma valta.

 

Marraskuu ja kakkosjakson viimeinen kokonainen viikko eivät pysäytä Kerttulin vauhtia:

Tämän viikon ajan kerttulilaisryhmä vierailee Itävallan Leobenissa ICT-yhteistyön merkeissä.  Vierailuryhmässä ovat ICT-opettajat Juho Airola ja Petri Sallasmaa sekä kahdeksan opiskelijaa. Mielenkiintoinen matka edessä!

Useammalla kurssilla tehdään myös kurssivierailuja erilaisiin lähikohteisiin. Vierailemassa käydään Turun yliopistolla, Turun linnassa ja Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Lauantaina järjestetään lisäksi valtakunnallinen Nuorten ilmastohuippukokous Helsingissä Messukeskuksessa, jonne muutama opiskelija on meiltäkin lähdössä. Ilmastohuippukokous on osa NuortenAgenda 2030 -hanketta. Ilmastohuippukokouksessa on mukana ilmastotutkijoita, asiantuntijoita ja poliitikkoja jakamassa tuoretta tietoa. Muun muassa presidenttiehdokkaat pääsevät paneelikeskusteluun. Tapahtumassa luodaan myös nuorten yhteinen julkilausuma ilmastotoimista.

Lisätietoa Ilmastohuippukokouksesta löytyy täältä:

https://nuortenagenda2030.fi/ilmastokokous/

 

Viikon ohjelmassa:

Maanantai 13.11.

  • Äidinkielen treenit klo 14.45-16 luokassa 202

Tiistai 14.11.

  • TE 1 -opiskelijoille terveydenhoitaja Leena Kurka tulee kertomaan seksuaalisesta hyvinvoinnista sekä suostumuksesta.
  • BI4.1-ryhmä vierailee 2 x 75 min Turun yliopiston bioteknologian laitoksella molekylaarisen kasvibiologian fotosynteesitutkimuksiin tutustumassa ja tekemässä laborointeja aiheesta.

Keskiviikko 15.11.

Torstai 16.11.

  • Studentum Roadshow – jatko-opintojen ständi 2. kerroksessa klo 9:45-13:30. Käy kyselemässä eri alojen jatko-opiskelupaikoista. 
  • Historian ryhmä HI4 vierailee Turun linnassa 13.30 alkavalla oppitunnilla. 

Perjantai 17.11. 

  • klo 13.15 -14.30 matikkapaja luokassa 205A
  • YH4-ryhmä tekee vierailun Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen

Lauantai 18.11.

  • Nuorten ilmastohuippukokous 2023 Messukeskuksessa