Viikko 39 Koeviikko alkaa

Yo-kirjoitusurakka saadaan Kerttulissa maanantain viimeisen lyhyiden kielten koepäivän jälkeen päätökseen.

ma 25.9. vieras kieli, lyhyt oppimäärä
englanti
ranska
espanja
saksa
venäjä
italia
portugali
latina
saame

Kirjoitusten jälkeen heti tiistaina alkaa ensimmäisen jakson koeviikko, joka kestää kuuden työpäivän ajan seuraavan viikon tiistaihin. Kokeet pidetään pääsääntöisesti klo 10-14 välillä ja ruokaa on ruokalassa tarjolla pidempään klo 14 asti. Käy tarkistamassa koeviikon luokkatilat koulumme kotisivuilta!

Kokeisiin valmistautumisen ohella kannattaa käydä ulkoilemassa, sillä yhä näin syyskuun viimeisellä viikolla sään ennustetaan olevan poikkeuksellisen lämmin. Luonnosta löytyy myös edelleen loistavasti sieniä ja marjoja, joita poimimalla voi esimerkiksi hyvin tuulettaa aivoja opiskelun lomassa. Esimerkiksi suppilovahveroita (Craterellus tubaeformis) ja puolukoita (Vaccinium vitis-idaea) on parhaillaan paljon. Kuvassa metsän korallia muistuttava oranssiorakas (Hydnellum aurantiacum), joka ei valitettavasti hauskasta ulkomuodostaan huolimatta ole ruokasieni.

Luontoliikunta ja metsän antimet sopivat myös viikon teemaan, sillä viikko 39 on myös Euroopan kestävän kehityksen viikko. Keskiviikkona vietetään lisäksi koko viikon teemaan sopivaa Puun päivää.  Päivänä kehotetaan kaikkia istuttamaan puita ja siten pyritään lisäämään metsien suojelua ja tukemaan hiilinieluja. Puusta noin puolet on varastoitunutta hiiltä ja puu kykeneekin varastoimaan hiilidioksidia keskimäärin 750g yhteen kuutiometriin.

Opiskeluintoa kokeisiin lukemiseen!

 

Viikon ohjelma:

Maanantai 25.9.

  • YO-koe:vieras kieli, lyhyt oppimäärä 

Tiistai 26.9.

  • Koeviikko alkaa
  • 1. palkin koepäivä klo 10-14

Keskiviikko 27.9.

  • 2. palkin koepäivä klo 10-14
  • Puun päivä

Torstai 28.9.

  • 3. palkin koepäivä klo 10-14

Perjantai 29.9. 

  • 4. palkin koepäivä klo 10-14