Viikko 37 Ylioppilaskirjoitukset alkavat ja liikenneturvallisuusviikko

Ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella! Tällä viikolla vuorossa ovat myös ensimmäinen reaaliaineiden koepäivä keskiviikkona ja pitkän kielen koe perjantaina. Kokeet pidetään koululla monitoimisalissa ja Mauno-salissa. Muistakaa kunnioittaa abien uurastusta ja välttäkää hälinää portaikossa ja alaruokalaan mennessä!

Abeille hurjasti tsemppiä viikon koitoksiin!

ma 11.9. äidinkieli ja kirjallisuus (suomi ja ruotsi), lukutaidon koe
ke 13.9. psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia
pe 15.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä
englanti
ranska
espanja
saksa
venäjä

Kirjoitukset aiheuttavat muutoksia ruokailuihin. Kakkoskerroksen luokat hakevat ruokansa kakkoskerroksen käytävältä ja syövät luokissa, ja muutkin ruokailuaikataulut ovat vaihtuneet. Noudattakaa omia vuoroja, jotta alaruokala ei ruuhkaudu.

Kakkoskerroksen sohvat ovat myös pois käytöstä, jotta ruokailuhenkilökunta pystyy liikkumaan ruokakuljetusten kanssa vaivatta.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista liikenneturvallisuusviikkoa. Viikon teemana on tänä vuonna ”turvallisesti perille”. Liiketurvan mukaan yhä joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on nuori, vaikka kymmenen vuoden aikana vahinkojen määrä onkin selvästi vähentynyt, jopa kymmenen prosenttia. Liikenneonnettomuuksia sattuu kuitenkin vuosittain huomattavan paljon sekä autoileville että mopoileville nuorille. Viikon aikana jokainen, niin opiskelija kuin henkilökunnankin jäsen, voisikin miettiä omaa liikennekäyttäytymistään. Vältetään turhia riskejä: hereillä ratissa, puhelimet pois käsien ulottuvilta ja annetaan kuljettajille ajorauha. Turvallisin vaihtoehto on monesti jättää kulkuneuvo kotiin ja valita kävely, pyöräily tai julkinen liikenne!

Mainos 3.10 tulevasta Wanhojen mekkojen kirppistapahtumasta yhdessä TSYK:in ja Puolalan kanssa:

 

Viikon 37 ohjelmassa:

Maanantai 11.9.

  • YO-koe: Äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon koe 
  • Äidinkielen treenit klo 14.45-16 luokassa 202

Tiistai 12.9.

Keskiviikko 13.9.

  • YO-reaali: psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia

Torstai 14.9.

  • UE 1.1. -opiskelijat vierailevat Turun juutalaisen seurakunnan synagogassa.

Perjantai 15.9

  • YO-koe: vieras kieli, pitkä oppimäärä
  • Matikkapaja klo 13.15-14.30 luokassa 205A

Mukavaa viikkoa kaikille!