Viikko 38 Kesä kääntyy syksyyn ja yo-kirjoitukset jatkuvat

Abiturienttien yo-kokeet ja näin ollen myös poikkeusolot lukiolla jatkuvat. Lisäksi tällä viikolla  kesä kääntyy tähtitieteilijöiden mukaan syksyyn, kun  perjantaina 23.9. on syyspäiväntasauksen aika. Tällöin aurinko siirtyy pohjoiselta pallonpuoliskolta eteläiselle pallonpuoliskolle, minkä seurauksena päivä ja yö ovat hetken yhtä pitkät.

Tasauspäivinä auringon keskipiste on 12 tuntia horisontin yläpuolella. Tosiasiassa tasauspäivänä valoisa aika on vielä aavistuksen pidempi kuin pimeä aika, koska auringon ensisäteet tulevat näkyviin ennen auringon keskipistettä. Samoin auringon laskiessa viimeiset säteet näkyvät vielä keskipisteen jo laskettua horisontin alapuolelle. Lisäksi valon taittuminen ilmakehässä ”nostaa” näennäisesti aurinkoa säteen verran ylöspäin horisontista.

On siis aika kaivaa kynttilät esiin ja laittaa villasukat jalkaan.

Viikon tapahtumat Kerttulissa:

Maanantai 19.9.

  • YO-kirjoitus: BA +  BB. Kokelaat paikalle klo 7.45.

Tiistai 20.9.

  • YO-kirjoitus: MAA + MAB. Kokelaat paikalle klo 7.45. 
  • klo 14.45 – 16.00 äidinkielen treenit pidetään luokassa 201

Keskiviikko 21.9.

Torstai 22.9.

  • kansainvälinen autoton päivä
  • YO-kirjoitus: PS + FF + HI + BI + FY. Kokelaat paikalle klo 7.45.
  • LK201+202 yo-kirjoituskäytössä -> luokkasiirtoja

Perjantai 23.9.

  • syyspäiväntasaus
  • YO-kirjoitus: äidinkieli, kirjoitustaidon koe. Kokelaat paikalle klo 7.45.
  • LK201+202 yo-kirjoituskäytössä -> luokkasiirtoja
  • klo 13.15-14.30 matikkapaja luokassa 205A 
  • TE2-oppitunnille tulee asiantuntijavieraita Turun TULE-keskuksesta. Aiheena mm.  istumisen terveyshaitat, tuki- ja liikuntaelimistön terveyden edistäminen, sekä käytännön vinkkejä työergonomian parantamiseksi. “Eroon someniskasta!”

Lauantai 24.9.

Sunnuntai 25.9.