Viikko 39 Koeviikko

Maanantaina on ensimmäisen jakson/periodin viimeinen päivä. Arviointiviikko alkaa tiistaina 28.9. ensimmäisen palkin tilaisuudella klo 8.30. Sen jälkeen koetilaisuudet alkavat kakkospalkista lähtien klo 10. Kunkin kurssin arviointipäivä, joka voi koostua esim. preppauksesta ja kokeesta (tai/ja lisäopetuksesta, esseestä tms.) pitää sisällään sopivassa kohdassa ruokailun. Koeviikko jatkuu vielä seuraavalla viikolla viitos- ja kuutospalkin kokeilla.

1. jakson rästikokeisiin voit ilmoittautua 5.10. asti. Rästikoe pidetään ma 18.10.2021 klo 16-19. Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta Tentit-valikosta. Voit osallistua rästikokeeseen, jos olet ollut poissa kurssikokeesta hyväksytyn syyn vuoksi. Hyväksyttyjä syitä ovat sairaus ja urheilupoissaolo. Selvitä poissaolo ko. opettajan kanssa ennen koepäivää! Mikäli on jotain kokeeseen liittyvää asiaa, ole yhteydessä ko. opettajaan. Koe pidetään koululla todennäköisesti monitoimisalissa.

ARVIOINTIVIIKON VINKKI #1

Valmistaudu ajoissa: työskentele ahkerasti jo oppitunneilla ja suunnittele lukuaikataulusi!

→ Kun keskityt, kuuntelet ja olet aktiivinen oppitunnilla, kotitehtävien tekeminen ja kokeisiin valmistautuminen helpottuu.

→ Tee kotitehtävät (myös opetteluläksyt, kuten vieraan kielen sanojen tai reaaliaineen asiakokonaisuuden kertaaminen) päivittäin. Läksyaiheista voi tehdä omia muistiinpanoja, jotka auttavat jäsentämään, muistamaan ja helpottavat myöhemmin kokeeseen kertaamista. Kerää esimerkiksi kielen läksystä vaikeat sanat tai tee tiivistelmä asiakokonaisuudesta.

→ Suunnittele ajankäyttöä etukäteen. Kun noudatat lukusuunnitelmaasi, muistat myös pitää taukoja. Olisi tärkeää, että vapaa-aikasi tuntuisi vapaalta, eikä olisi täynnä ”pitäisi lukea” – ajatuksia.