Viikko 40: Arviointiviikko jatkuu ja uusi jakso alkaa

Arviointiviikko jatkuu vielä maanantaina ja tiistaina. Jos opiskelijalla on oikeus rästikokeeseen (kokeesta poissaolo johtui urheilulukiolaisella valmentajan kuittaamasta urheilupoissaolosta tai opiskelija oli arviointiviikolla sairaana ja sairauspoissaolosta on lääkärin- tai terveydenhoitajan todistus), hän voi ilmoittautua rästikokeeseen tiistaina 5.10. Wilman kautta.

Keskiviikkona 6.10. alkaa lukuvuoden toinen jakso, joka keskeytyy 11.10. – 17.10. syysloman merkeissä. Rentouttavaa syyslomaa kaikille!

ARVIOINTIVIIKON VINKKI #2

Kuinka kannattaisi lukea kokeeseen?

Kokeile seuraavia tapoja ja valitse sinulle sopivat jatkoon:

→ Moni tarvitsee hyvän lukurauhan. Etsi rauhallinen paikka kodista tai kirjastosta.

→ Keskity yhteen asiaan kerralla, älä hypi aiheesta toiseen. Syvenny lukemalla aihealue tarkasti läpi omaan tahtiisi. Yritä ymmärtää, mistä on kyse.

→ Tee muistiinpanoja. Voit esimerkiksi alleviivata tekstiä, kirjoittaa pääkohtia tai tehdä käsitekartan. Muistiinpanot helpottavat muistamista ja asioiden kertaamista.

→ Kerrattuasi aihealueen tiivistä sen pääkohdat katsomatta kirjasta. Sen voi tehdä puhumalla tai kirjoittamalla, joskus piirtämälläkin. Jos et muista jotakin, kertaa asia. Jos oppikirjassa on aiheeseen tehtäviä, tee niitä uudelleen, vaikka suullisesti.

→ Tauota opiskeluasi: päätä etukäteen rytmisi, esimerkiksi: opiskelua 45 min., tauko 15 min., opiskelua 45 min. jne.

→ Jos opiskelun aloittaminen tuntuu hankalalta, päätä, että luet tänään vain tehokkaat 15 min. Aloittaminen helpottuu ja saatatkin haluta viettää enemmän aikaa opiskelun parissa.