Viikko 20: Ylioppilaskirjoitusten tulokset saapuvat

Kevään 2021 ylioppilastutkinnon tulokset ovat saatavilla tutkintopalvelusta tiistaina 18.5.2021 klo 9 lähtien. Tiedot pisterajoista julkaistaan samaan aikaan Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla. Kokelas ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja näkee arvostellut koesuoritukset Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelusta 19.5.2021 klo 9 alkaen.

Kurssien varsinaisia oppitunteja on vielä jäljellä noin puolentoista viikon ajan, jonka jälkeen jatketaan arviointiviikolla. Nyt on vielä hyvää aikaa opiskella ja valmistautua kokeisiin.

Valmistaudu ajoissa: työskentele ahkerasti jo oppitunneilla – älä jätä tehtäviä tekemättä ja kuvittele ehtiväsi tehdä mahdottomia päivää ennen koetta. Voit myös suunnitella ajoissa lukuaikataulusi kertaamista varten. Kun sitten noudatat laatimaasi aikataulua, asiat tulee tehtyä ajallaan ja vältyt stressiltä, joka saattaa vaivata, jos liian paljon tekemistä jää kurssin viimeisiin päiviin.

Ole aktiivinen, keskity ja kuuntele oppitunnilla. Silloin kotitehtävien tekeminen ja kokeisiin valmistautuminen helpottuu.

Tee kotitehtävät ajallaan (myös opetteluläksyt, kuten vieraan kielen sanojen tai reaaliaineen asiakokonaisuuden kertaaminen). Läksyaiheista voi tehdä omia muistiinpanoja, jotka auttavat jäsentämään, muistamaan ja helpottavat myöhemmin kokeeseen kertaamista. Kerää esimerkiksi kielen läksystä vaikeat sanat tai tee tiivistelmä asiakokonaisuudesta.

Muista pitää taukoja. Olisi tärkeää, että vapaa-aikasi tuntuisi vapaalta, eikä olisi täynnä ”pitäisi lukea” – ajatuksia.