Viikko 13: Arviointiviikko alkaa torstaina

Ylioppilaskirjoituksissa ovat vuorossa maanantaina ruotsi, tiistaina reaaliaineet

Ylioppilaskirjoitusten alkua odotellaan mieluiten raittiissa ulkoilmassa.

maantiede, uskonto, elämänkatsomustieto ja yhteiskuntaoppi sekä keskiviikkona kemia ja terveystieto.

Arviointiviikko alkaa torstaina 1.4. ykköspalkin kokeella, ja kokeet toteutetaan etänä.  Koeviikon katkaisee pääsiäinen. Pitkäperjantaista 2.4. toiseen pääsiäispäivään eli maanantaihin 5.4. lukiolaiset saavat nauttia ansaitusta pääsiäislomasta. Akkuja voi ladata vaikka kevään merkkejä luonnosta etsimällä – oletko jo löytänyt leskenlehtiä?

Kerttulin lukio järjestää kolmeviikkoisen tapahtuman Learn-A-thonin, aiheena kyberturvan perusteet. 5.  1.4-22.4.2021 välillä verkossa omaa vauhtia suoritettavan n. 15+ tuntia kestävän kurssin nimi on Introduction to Cybersecurity ja sen hyväksytysti suorittaneet Turun lukiolaiset saavat siitä todistuksen ja virtuaalisen badgen lisäksi normaalin lukiokurssin. Kurssille osallistujilta ei odoteta ennakkotaitoja eli se soveltuu hyvin kaikille innokkaille lukiolaisille: ikään, sukupuoleen ja linjaan katsomatta. Jos olet aiheesta kiinnostunut, laita sähköpostia Juho Airolalle viimeistään 1.4.2021 (lisää tietoa Wilma-viestissä).

 


Arviointiviikon vinkkejä

Kuinka kannattaisi lukea kokeeseen? Kokeile seuraavia tapoja ja valitse sinulle sopivat jatkoon:

→ Moni tarvitsee hyvän lukurauhan. Etsi ensin rauhallinen paikka.

→ Keskity yhteen asiaan kerralla, älä hypi aiheesta toiseen. Syvenny lukemalla aihealue tarkasti läpi omaan tahtiisi. Yritä ymmärtää, mistä on kyse.

→ Tee muistiinpanoja. Voit esimerkiksi alleviivata tekstiä, kirjoittaa pääkohtia tai tehdä käsitekartan. Muistiinpanot helpottavat muistamista ja asioiden kertaamista.

→ Kerrattuasi aihealueen tiivistä sen pääkohdat katsomatta kirjasta. Sen voi tehdä puhumalla tai kirjoittamalla, joskus piirtämälläkin. Jos et muista jotakin, kertaa asia. Jos oppikirjassa on aiheeseen tehtäviä, tee niitä uudelleen, vaikka suullisesti.

→ Tauota opiskeluasi: päätä etukäteen rytmisi, esimerkiksi: opiskelua 45 min., tauko 15 min., opiskelua 45 min. jne.

→ Jos opiskelun aloittaminen tuntuu hankalalta, päätä, että luet tänään vain tehokkaat 15 min. Aloittaminen helpottuu ja saatatkin haluta viettää enemmän aikaa opiskelun parissa.

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.