Viikko 46: Yo-tuloksia ja virtuaaliesittelyjä

Oikeusguru-kilpailu

HYOL ry ja Lakimiesliitto järjestävät lukiolaisille tarkoitetun Oikeusguru-kilpailun. Oikeusguru 2020 -alkukilpailu järjestetään 11.11.2020 klo 9-11, ja se on tarkoitettu lukiolaisille vuosikurssista riippumatta. Kilpailutehtävät pohjautuvat lukion yhteiskuntaopin ja erityisesti lakitiedon kurssin sisältöihin sekä ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin asioihin.

Syksyn 2020 ylioppilaskirjoitusten tulokset

Tämän syksyn yo-tulokset julkistetaan torstaina 12.11.2020. Oman tuloksen pääsee näkemään Wilmasta kello yhdeksän jälkeen aamulla. Tulokset näet sekä Lomakkeet-valikosta Ylioppilaskirjoituksen tulokset -kohdasta että Tulosteet-valikosta YO-kirjoitusten pisteet- tulosteesta. Tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle nähtäväksi myös Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa 13.11.2020 klo 9.00 alkaen. Lisätietoja tutkintotulosten ja koesuoritusten katsomisesta on lautakunnan verkkosivuilla kohdassa Ylioppilastutkinto > Tulokset ja koesuoritukset.

Kirjoitustaidon treenit

Kaikille sopivat äidinkielen kirjoitustaidon treenit pidetään 2. jaksossa keskiviikkoisin klo 14.30-15.45 luokassa 202.

Treenien tavoitteena on saada kirjoittamisen taitoon varmuutta ja kehittyä kirjoittaja, jotta kurssien tekstit ja äidinkielen YO-kokeet sujuisivat paremmin. Äidinkielen YO-kokeen arvosana vaikuttaa lähes kaikkien jatkokoulutuspaikkojen hakemiseen. Treenit sopivat kaikille ykkösistä abeihin, ja niissä voi käydä säännöllisesti tai silloin tällöin oman aikataulun mukaan. Tarkempaa tietoa äidinkielen treeneistä löydät Wilma-viestistä.

Jatko-opiskelupaikkojen virtuaaliesittelyjä tarjolla

Joihinkin esittelyihin ilmoittaudutaan ennakkoon, tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkit Wilma-viestissä. Jos haluat seurata etäesityksiä oppitunnin aikana, ilmoita etukäteen ko. tunnin/tuntien opettajillesi, milloin olet esityksiä kuuntelemassa ja siirry seuraamaan esityksiä omalla tietokoneella (ota kuulokkeet mukaan) joko käytävälle tai Mauno Koivisto -saliin ja opiskele itsenäisesti oppitunnin sisältö.

MA 9.11. Itä-Suomen yliopiston Hae yliopistoon-päivä virtuaalisesti: Kuopion kampus

KE 11.11. klo 14 – 16 Valmennuskeskuksen Virtuaaliset jatko-opintomessut

TO 12.11. klo 9-15 ARCADA, DIAK, Haaga-Helia. Laurea + Metropolia AMK-kampuspäivä

PE 13.11. Itä-Suomen yliopiston Hae yliopistoon-päivä virtuaalisesti: Joensuun kampus

Operaatio ruokakassi

Sosiaalipsykologian opiskelijoita menee perjantaina 13.11. tutustumaan avustusjärjestö Operaatio Ruokakassin toimintaan ja tekemään vapaaehtoistyötä järjestössä.

https://operaatioruokakassi.com/

Kiitokset ahkerasta maskin käytöstä

Varsinais-Suomessa koronatilanne on yhä kiihtymisvaiheessa. Kiitos kaikille, jotka ovat noudattaneet kasvomaski- ja hygieniasuosituksia. Maskien avulla voimme olla huomaavaisia muita kohtaan erityisesti sisätiloissa, kun turvavälejä ei voi noudattaa.

Terveydenhoitajan ohje hieman haastavaan ruokalatilanteeseen: Periaatteessa ruokalaan ei pitäisi tulla lainkaan maski päällä. Valitettavasti jonossa ei aina pysty noudattamaan turvavälejä. Turvavälejä voinee hieman paremmin pitää kuitenkin käsienpesun jälkeen varsinaisessa ruokajonossa. Kertakäyttöinen  maski siis roskikseen ennen ruokailua ja kangasmaski pussiin. Samaa kangasmaskia ei enää päivän aikana käytetä.

THL ohjeistaa seuraavassa videossa, kuinka maskia käytetään oikein.

https://youtu.be/TEyRtvIJqII