Viikko 47: Koeviikko alkaa

Toisen jakson opetus saadaan pakettiin tiistaina ja koeviikko alkaa keskiviikkona ykköspalkin kokeella. Koevikko jatkuu aina seuraavalle viikolle, ja viimeinen koe, eli kuutospalkin koe, on keskiviikkona 27.11. Tsemppiä kaikille kokeisiin!

Kerttulissa järjestetään heti maanantaina 18.11. jatko-opintoinfo, jossa puhutaan ulkomailla opiskelun lisäksi urheilun ja korkeakouluopiskelun yhdistämisestä. Esittelyssä on Averett University, USA (luokassa 201, klo 14.35). Katso myös muiden Turun lukioiden jatko-opintoinfot alaruokalan ilmoitustaululta!

Keskiviikkona 20.11. vietetään kansainvälistä lasten päivää (myös lapsen oikeuksien päivä). Juuri tuona päivänä vuonna 1959 YK:ssa hyväksyttiin Lapsen oikeuksien julistus. Julistusta seuranneessa yleissopimuksessa todetaan muun muassa, että ”lapsen tulee saada koulutusta, joka edistää hänen yleissivistystään ja suo jokaiselle yhtäläisen mahdollisuuden kehittää kykyjään, yksilöllistä arvostelukykyään sekä moraalista ja sosiaalista vastuuntuntoaan tullakseen hyödylliseksi yhteiskunnan jäseneksi.”