Viikko 12: ”Naiskysymys ei ole ainoastaan naiskysymys vaan ihmiskunnan kysymys.”

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat maanantaina toisen kotimaisen kielen kokeella. Keskiviikkona on vuorossa vieraan kielen pitkän oppimäärän koe ja perjantaina toinen osa äidinkielen kokeesta eli kirjoitustaidon koe.

Minna Canthin päivä on 19. maaliskuuta. Minna Canth (1844–1897) oli suomalainen kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Canthin elämäntyö on vaikuttanut suuresti Suomen kehittymiseen tasa-arvon ja koulutuksen edelläkävijämaaksi, ja hän on ainoa suomalaisnainen, jolla on oma liputuspäivä. Minna Canthin päivä on myös tasa-arvon päivä.

Päivän kunniaksi tiistaina toimii luokassa 310 ruokavälitunnilla eli klo 11.15-13 filokahvila, jossa yhteispohdintojen päätteeksi jaetaan nallekarkit mahdollisimman tasa-arvoisesti osallistujen kesken. Kahvilaistunnot käydään pienryhmissä (max. 5 hlöä) ja ne ovat kestoltaan noin 10 minuuttia / ryhmä. Etukäteisvaraukset tehdään luokan ovessa olevaan listaan.

Ruotsin suullinen kurssi menee ti 19.3. Logomoon katsomaan kuukauden pohjoismaista elokuvaa Amatörer. ”Vuoden paras ruotsalainen elokuva”, arvioitiin Svenska Dagbladetissa.  Sama kurssi menee  to 21.3. Åbo Svenska Teateriin katsomaan Främlingen-näytelmää. Ympäri maailmaa ahkerasti esitettävä komedia Främlingen oli Åbo Svenska Teaterin ohjelmistossa jo 30 vuotta sitten, silloin nimellä ”Kom igen, Charlie!” Siitä tuli kaikkien aikojen kiertuemenestys.

Kevätpäiväntasaus on keskiviikkona 20.3. Nimi päiväntasaus viittaa siihen, että kevätpäiväntasauksen aikoihin yö ja päivä ovat kaikkialla maapallolla osapuilleen yhtä pitkät, kumpikin 12 tuntia.