Viikko 3: Osallistu ja voita

Tammikuu on pakkaskuu” , nämä tutut laulun sanat pitävät paikkansa, sillä tammikuu on pohjoisella pallonpuoliskolla vuoden kylmin kuukausi.

Keskiviikkona 16.päivä pidetään Talousguru-kilpailu. Talousgurun finaali järjestetään Helsingissä helmikuun lopussa. Loppukilpailun voittaja saa 1 000 euron rahapalkinnon ohella arvostetun Talousguru-tittelin. Lisäksi voittajan koulu saa vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkintona toimivan aidon tohtorin hatun. Toiseksi tullut kilpailija saa 500 euron ja kolmanneksi sijoittunut 250 euron rahapalkinnon. Kaikki finalistit saavat lehtipalkinnot ja diplomin. Tämän lisäksi useat yliopistot tarjoavat kilpailuissa parhaiten menestyneille opiskelupaikkoja ilman pääsykoetta.  Kerttulin lukiolaiset ovat useana vuonna menestyneet kilpailussa erinomaisesti.

Keskiviikkona alkaa myös ”Kuka lukee ja mitä?”-visa, jossa tarkoituksena on yhdistää kirja ja sitä lukeva henkilö toisiinsa. Vaihtoehdot löytyvät kakkoskerroksesta Mauno Koivisto -salin sisäänkäynnin lähistöltä. Oikea rivi ja voittajat julkistetaan viikolla 5 tässä blogissa.

Perjantaina saamme kuunnella Turun tuomiokirkkoseurakunnan pitämää aamunavausta.