Viikko 45: ”Marraskuu – eilen torin laitaan kasvoi mandoliinipuu”

Miljoonasade teki marraskuusta laulun 1980-luvun lopussa, ja sitä soitetaan edelleen radiossa. Vaan mikä mahtaa olla mandoliinipuu?

Tiistaina firas Svenska dagen eli vietämme ruotsalaisuuden päivää, jonka alkuperäisenä tarkoituksena on vahvistaa ruotsinkielisen kansanosan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Päivä on myös liputuspäivä. Oheisesta linkistä voi käydä katsomassa ”ruotsalaisuuden päivän minuutissa”.   https://areena.yle.fi/1-3802328

Keskiviikkona Kafé Vimmassa (Aurakatu 16) pidetään klo 17 nuorten open mic -tapahtuma, jonne voi mennä joko kuuntelemaan tai esittämään niin runoa kuin räppiäkin. Tapahtuma on osa Runoviikkoa.

Torstain OPO-tunnilla on Turun yliopiston tulevaisuuden teknologioiden laitoksen info ja samana päivänä AIESEC vierailee lukiolla klo 11 – 13. AIESEC on nuorille suunnattu maailmanlaajuinen järjestö, joka tarjoaa mahdollisuuden vapaaehtoistyöprojekteihin ympäri maapalloa. Projekteissa tehdään töitä YK:n laatimien kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Perjantaina on Turun korkeakoulujen yhteinen ABI-päivä, mikä tarkoittaa sitä, että abiturientit pääsevät tutustumaan Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun AMK:n, Novian, Diakin ja HUMAKin tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin.

Ensi sunnuntaina juhlimme isänpäivää. Onnea kaikille isille!