Puolalan koulun peruskorjaustyö on käynnistynyt

Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennuksen peruskorjaustyö käynnistyi suunnitellusti maanantaina 4.6.2018. NCC tiedotti peruskorjaustyöstä omilla sivuillaan seuraavasti:

https://www.ncc.fi/media/pressrelease-container/2fadcfd176414eac/

Ennen kuin peruskorjaustyö pääsi alkuun, tehtiin koulussa valtavasti työtä, jotta yli 60 vuotta käytössä ollut koulurakennus saatiin tyhjennettyä. Opettajat ahkeroivat huhti- ja toukokuussa työpäivien jälkeen lajitellen ja pakaten tavaraa. Myös isommat oppilaat saivat välillä auttaa tässä työssä.

Opettajat muuttopuuhissa.
Pakkaamisen ohessa lajiteltiin huutokauppaan menevää tavaraa.

Toukokuussa, sunnuntaina 20.5., järjestettiin huutokauppa, jossa myytiin sellaista opetus- ja oppimateriaalia sekä kalusteita, joita ei tulla käyttämään väistötiloissa taikka uudessa peruskorjatussa koulurakennuksessa. Suuri kiitos huutokaupan onnistumisesta kuuluu koulun viidelle vanhempain/kannatusyhdistykselle, jotka tekivät paljon talkootyötä sekä ennen huutokauppaa että sen aikana. Kannatusyhdistysten kautta huutokaupasta saatu tuotto ohjautuu kaikkien Puolalan koulun oppilaiden hyväksi.

Vanhat kartat löysivät huutokaupassa nopeasti uudet omistajat.
Huutokauppa kiinnosti kaupunkilaisia.

Varsinaiset muuttopäivät sijoittuivat kahdelle viimeiselle kouluviikolle. Viimeisiä tavaroita muutettiin vielä kesäkuun ensimmäisellä viikolla, kun NCC jo aloitti purkutöitä osassa koulurakennusta. Tällä hetkellä 1.-2. luokkien tavarat odottavat koulun alkamista Topeliuksen koulussa. Sepänkadulle menevät tavarat on kesän ajaksi säilötty varastoon, josta ne siirretään Sepänkadulle elokuun alussa, kun korjaus- ja siivoustyöt on siellä saatu tehtyä.

Muuttolaatikoita kertyi runsaasti.
Jokaiseen muuttolaatikkoon merkittiin tarkka muutto-osoite.

Sepänkadun koulurakennuksen korjaustöiden edistymistä sekä niihin liittyviä tiedotteita voi seurata täältä:

http://www.turku.fi/sepankadun-vaistotila

Tällä hetkellä Kauppiaskadun koulurakennuksen purkutyöt ovat käynnissä koulun sisätiloissa ja niitä tehdään läpi kesän. Peruskorjauksen edistymistä voi seuraavan kahden vuoden aikana seurata tämän blogin kautta. Tältä työmaalla näytti sateisena tiistaipäivänä 19.6.2018: