KESTU-hankkeen tärkeä ja innostava osa oli opettajien alakohtaisen ympäristöosaamisen vahvistaminen. Sitä tehtiin niin tiimien kehittämispäivissä kuin Kädenjälki-sivuilta hankituilla verkkokursseillakin. Lisäksi opettajat osallistuivat mielenkiintonsa mukaan oman alan tai yleisiin kestävän kehityksen webinaareihin, joita oli tarjolla mm. VASKI-hankkeen puitteissa ja erilaisina alakohtaisina koulutuksina. Kaikista innostavinta oli kuitenkin päästä verkostoitumaan ja oppimaan paikan päälle jonnekin muualle kuin omaan oppilaitokseen.
Rakennusalan opettajat luonnonmukaisen rakentamisen koulutuksessa: https://blog.edu.turku.fi/kestavan-tulevaisuuden-ammattilaiset/2023/05/17/varian-rakennusalan-opettajat-luonnonmukaisen-rakentamisen-opissa/
Vieraina SAKKYn kampuksella (TAI:n teksti):
https://blog.edu.turku.fi/kestavan-tulevaisuuden-ammattilaiset/2023/04/20/vieraana-sakkyn-kampuksella/
Taideteollisuusalan opettajien benchmarking-matka Pohjanmaalle: https://express.adobe.com/page/IdgNhz1ILeeBv/
Opettajat kasvisruokakoulutuksessa Turussa TAI:n opissa:
https://blog.edu.turku.fi/kestavan-tulevaisuuden-ammattilaiset/2023/03/02/kestavan-tulevaisuuden-osaamista-kasvisruoka-ja-vegaaninen-ruokavalio/
Ravitsemistiimin opettajat suunnittelivat keke-toimintaa ja osaamisen kehittämistä: https://blog.edu.turku.fi/kestavan-tulevaisuuden-ammattilaiset/2022/09/15/varian-ravitsemispalvelutiimin-opettajat-tulevaisuussilmalaseja-kirkastamaan/
Ilmastovastuullinen toiminta -tutkinnon osan viestiminen osana yhteistä osaamisen kehittämistä: https://varia.vantaa.fi/fi/blogit/varia/yhteistyolla-ilmastovastuullisuutta-tyoelamaan-ja-varian-opiskelijoille-ravintola-ja-catering-alalla ja https://varia.vantaa.fi/fi/blogit/digivaria/ilmastovastuullisuutta-ja-palveluiden-tuotteistamista-ravintola-ja-catering-alan-verkkokoulutuksena