Viikko 17 Viimeaikaisia vierailuja ja valtakunnallinen Lukuviikko

Viime viikolla Kerttulin lukion tutor-opiskelijat ja opiskelijakunta olivat kevätristeilyllä Maarianhaminaan ja takaisin. Maarianhaminan suuntaan ohjelmassa oli kokoustamista. Opiskelijakunta ja tutorit pohtivat esimerkiksi, millainen lukiomme on tällä hetkellä opiskelijoiden silmin. Lisäksi suunniteltiin vielä kevään tulevaa ohjelmaa. Paluumatkalla nautittiin yhdessäolosta ja auringosta! Molempiin suuntiin risteilijät saivat nauttia myös buffettien tarjoiluista.

 

Myös koulutalolla on ollut ahkerasti vierailuja. Entinen kerttulilainen ja nykyinen lääketieteen opiskelija Iiro Koivula tuli Kerttuliin Tiinan psykologian tunnille pitämään lääketieteen opiskeluun liittyvää opetustuokiota yhdessä muiden lääkisläisten kanssa. Teemoina olivat ravinto, vireystila ja uni sekä stressinhallintamenetelmät.

Iiro Koivula pöydän päässä vasemmalla.

Psykologian opiskelijat saivat lääkiksen opiskelijoilta muun muassa käytännön vinkkejä, miten hallita stressiä, esimerkiksi liikunnalla, rentoutumisella tai vaikkapa kissavideoiden katselulla. Esimerkiksi näillä keinoilla saa hetkeksi ajatukset muualle stressaavista asioista ja näin voi hellittää stressin kokemusta.

 

Raidan RUA3 ruotsin opintojakson tunneilla vieraili myös kielilähettiläs Karoliina Abrahamsson kertomassa ruotsin kielen osaamisen hyödyistä ja kannustamassa käyttämään kieltä käytännössä. Abrahamsson vieraili kahdella tunnilla 17.4.

 

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista lukuviikkoa, jonka ansiosta lukemiseen ja kirjallisuuteen liittyviä tapahtumia on useita. Hansakortteliin avataan esimerkiksi kirjaston ylläpitämä Lukukeidas, jossa voi pysähtyä lukemaan kuka vain. Lukuviikon sisällä tiistaina 23.4. vietetään Kirjan ja ruusun päivää. Kirjan ja ruusun päivän nimi tulee perinteestä, jonka mukaan päivän aikana miehet antavat naisille ruusuja ja naiset puolestaan miehille kirjoja. Monissa kirjakaupoissa on hyviä tarjouksia ja kirjallisuutta ja kirjailijoita juhlistetaan myös erilaisilla kirjatapahtumilla. Kirjan ja ruusun päivää juhlitaan näkyvästi myös monissa muissa maissa.

 

Viikon ohjelma:

Maanantai 22.4.

Tiistai 23.4.

  • Viimeinen ilmoittautumispäivä korotuskuulusteluun ja -tenttiin.
  • Turun yliopiston Bioteknologian laitoksen Molekulaarisen kasvibiologian ja Kerttulin lukion kumppanuuteen liittyen Petri Suorsa osallistuu leväsoluissa tuotettavien biomolekyylien -tuoton ja tutkimuksen aloitustilaisuuteen Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa (The official opening of the University of Turku Algal Validation Facility ”AlgaTech”.)
  • Kirjan ja ruusun päivä

 

Keskiviikko 24.4.

Torstai 25.4.

  • Uusintakoe 4 klo 16.30-19.30

Perjantai 26.4. 

  • RO-tunti klo 13.15 alkaen, lukuvuoden 2024-2025 opintovalinnat. Tarjotin auki 1.5. asti.
  • Matikkapaja klo 13.30 luokassa 313