Viikko 7: Hyvää ystävänpäivää!

Maanantaina juhlitaan ystävänpäivää. Suomessa se tuli kalenteriin vasta 1980-luvun lopulla ja juhlapäivänä korostetaan ystävyyttä, kun taas kansainvälisesti Valentinuksen päivä on rakastavaisten juhlapäivä.

Valentinuksen päivällä on satoja vuosia vanhat perinteet. Antiikin Roomassa juhlittiin Junoa, Jupiterin puolisoa, joka oli avioliiton ja äitiyden suojelija. Vuonna 1537 Englannissa kuningas Henrik VIII julisti helmikuun 14. päivän kuninkaan kirjeellä viralliseksi juhlapäiväksi.  Monet päivän viettoon yhdistetyt tavat ovatkin peräisin Englannista, esimerkiksi  leikittely ajatuksella, että helmikuun 14. päivän aamuna ensimmäiseksi vastaantuleva on valentine, ”se oikea”.  Yhdysvaltoihin rantautuessaan Valentinen päivän vietosta muodostui suosittu juhlapäivä. (Lähde: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/02/04/ystavanpaiva-142 )

Maanantaina järjestetään rästikoe monitoimisalissa klo 16 alkaen.

Ilmoittautuminen 3. jakson uusintakokeeseen alkaa 14.2.2022. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 18.2.2022. Koe pidetään pe 4.3.2022 klo 16-19. Uusintakokeeseen voit osallistua, mikäli olet saanut kurssista arvosanan 4. Ilmoittautuminen tapahtuu wilman kautta Tentit-osiossa.

Kirjoituksiin osallistuvien kannattaa ehdottomasti osallistua kirjoitettavan aineen tentteihin, joihin ilmoittaudutaan Wilman tentit osion kautta (sieltä löydät myös tenttien päivämäärät, kellonajat ja luokkatilat).

Tämä on viimeinen kouluviikko ennen talvilomaa. Rentouttavaa talvilomaa kaikille!