Viikko 35: Ryhmänohjausta torstaina

Maanantaina RUB8/RUB10 kurssi saa vieraakseen kielilähettilään, joka kertoo omasta ruotsin kielen käytöstään ja sen oppimisesta sekä hyödyistä omassa elämässään. Lisää tietoa kielilähettiläistä: https://www.kielilahettilaat.fi/ .

ABI-INFO järjestetään maanantaina klo 15:00-15:45 etänä, linkki tilaisuuteen löytyy perjantaina lähetetystä Juho Airolan lähettämästä Wilma-viestistä.

Ryhmänohjaustunti on torstaina 2.9. klo 13:15-13:45 omassa ryhmänohjausluokassa.

Koulussamme toimii nykyisin erityisopettaja Mari Vukelic. Hän on ensisijaisesti tavattavissa tiistaista perjantaihin koulusihteerin viereisessä huoneessa. Opiskelija voi olla suoraan yhteydessä erityisopettajaan. Ensisijaisesti erityisopetus lukiossa on opiskelutekniikoiden tehostamista. Lukiossa tehdään myös testejä oppimisvaikeuksien tunnistamiseksi. Erityisopettajat pitävät Taitava oppija-kurssia, johon ilmoittautuminen tapahtuu opinto-ohjaajan kautta. Erityisopettajan tukea voi saada yksilöllisen tarpeen mukaan.

Muistetaanhan hyvät käytöstavat niin koulussa kuin vapaa-ajallakin! Sosiaalisessa mediassakin ystävällinen kommunikointi toisten huomioon ottaminen on tärkeää.  Ryhmänohjauksessa olet jo kuullut tai kuulet myöhemmin Someturvasta: https://www.someturva.fi/. Someturva on ensimmäinen 24/7 palvelu, joka suojaa sinua päivittäisiltä sosiaalisen median vaaroilta ja auttaa, kun kohtaat ongelmatilanteita. Opiskelijat pääsevät kirjautumaan palveluun ryhmänohjaajalta saatavan koodin avulla, jolloin palvelussa voi tutustua turvaoppaisiin ja ilmoittaa ongelmatilanteesta.