Språkkarneval 11.4.2017

Det var en ivrig grupp med ettor, tvåor och treor som väntade på bussen som skulle ta oss till språkkarnevalen. Utanför mässcentret tittade vi på  flaggorna som representerade alla språkklasser i Åbo.

Ännu var mässcentarlen ganska tom, vi var bland de första som kom. Vi tittade på de alla fina dekorationerna och väntade på att programmet skulle börja.

Efter en väldigt lång (enligt eleverna) väntan började programmet. Vi skulle få bekanta oss med alla språkklassernas olika språk. Först fick vi lära oss svenska. De tyckte vi att var roligt, för vi kan redan svenska. Vi skulle säga alla muminfigurerna på svenska.

I följande punkt fick vi lära oss ryska. Vi fick bekanta oss med det ryska alfabetet. Den här uppgiften var den roligaste på hela dagen.

I den följande punkten fick vi lära oss färgerna på tyska. Det var en gammal språkbadselev som lärde oss det. Det var jätte roligt att leka ”Simon says” i den engelska punkten.

Vi hittade också Svenni på karnevalen! Vi försökte gissa vem som var utklädd till Svenni, men lyckades inte.

Snart var vårt program slut och de större eleverna började komma in i salen. Vi gick och åt vår matsäck. Många tyckte att det här var den roligaste stunden på hela dagen.

 

Dagen avslutades för vår del i auditoriet. Alla 1200 elever samlades där. Det var en fin känsla att vara en del av den här stora gruppen. Först fick vi se alla videohälsningar som srpåkklasserna hade gjort. De var jätte fina!  Efter det fick vi öva beatboxing med Felix Zenger och lyssna på hans konsert. Tack för en jätte rolig dag!

Hälsar språkbadarna från Luostarivuori 3D