Turun Kielivirta -hankkeen ensimmäinen verkoistoitumispäivä, joka järjestettiin Ruissalon viihtyisässä Villa Marjaniemessä 19.10., onnistui yli odostusten. Paikalla oli 40 kieliluokkaopettajaa, joten ääntä, intoa, naurua ja ideoita riitti!
Aamupäivällä metsästettiin kovimpia kieliluokkakäytäntöjä ja vaihdettiin kuulumisia. Iltapäivän työpajoissa jaettiin nykyisiä käytäntöjä, kartoitettiin kehittämiskohteista, opittiin uutta, suunniteltiin tulevaa ja ideoitiin Turun Kielivirralle toimintaa.
Työpaja-aiheet:
- Työkaluja alakoulun kieliluokkien kielitaidon arviointiin
- Toiminnalliset harjoitukset kieliluokkaopetuksessa
- Yläkoulun kieliluokkaopetuksen kehittäminen
- Yksilöllinen oppiminen kielten opetuksessa
- Opettajien yhteistyö ja projektioppiminen/monialaiset oppimiskokonaisuudet kieliluokilla
- TVT kieliluokkaopetuksessa
Kristiina Skinnari Jyväskylän yliopistosta avasi puheenvuorossaan CLIL-opetusta uuden opetussuunnitelman valossa, ja voidaankin todeta, että laksikielinen opetus itsessään toteuttaa monelta osin uuden opetussuunintelman perusteita niin laaja-alaisten tavoitteiden kuin ilmiöpohjaisen oppimisen näkökulmasta. Hienoa!
Antoisa ja innostava päivä päättyi oppilaiden harrastustoiminnan ja Kielikarnevaali -tapahtuman suunnitteluun, jota jatketaan 2.11. klo 15.00 Vähä-Heikkilän koulussa.
Kiitos kaikille verkostoitumispäivään osallistuneille, tästä on hyvä jatkaa! Seuraavan kerran kielivirtalaisia kouluttaa Kari Moilanen Helsingin erilaisen oppimisen keskuksessa, jossa aiheena on: Testauksesta täsmähoitoon.
Kielivirtaterveisin,
Satu Koistinen, hankekoordinaattori