Kielikarnevaali 2019

Mikä olisikaan selkeämpi merkki keväästä kuin Turun Kielivirran Kielikarnevaali! Karnevaali oli järjestyksessään jo kolmas!

Tänä keväänä hanke järjesti yhden karnevaalin sijaan kaksi; tällä kertaa ala- ja yläkoululaisille järjestettiin omat tapahtumat. Tänä vuonna hankkeen toiminnan piiriin kuuluvat myös Raison ja Naantalin kieliluokat.

Turun alueen kieliluokkien alakoululaisilla oli viime vuoden tapaan Kupittaan urheiluhallissa toiminnantäyteinen päivä. Aamupäivällä 1-2 -luokkalaiset tutustuivat vieraisiin kieliin Turun yliopiston kieltenopiskelijoiden johdolla. Oppilaat kiersivät opiskelijoiden pitämillä toiminnallisilla kielirasteilla ja tutustuivat mm. Bremenin soittoniekkoihin ja Peppi Pitkätossuun, opettelivat värejä venäjäksi, harjoittelivat tervehdyksiä ja numeroita ranskaksi ja testasivat englannin kielen taitojaan porttileikissä. 1-2 -luokkalaisten toiminta päättyi kielten ja luokkien kunniajuoksuun. Hallin täyttäneestä laulusta ja naurusta päätellen aamupäivän toiminta oli oppilaille mieleistä ja mukavaa – ja sehän oli tarkoituskin!

Kiitos kaikille kielirastitoimintaan osallistuneille ohjaajille sekä tietysti kielirasteilla hienosti toimineille oppilaille ja opettajille!

1-2 -luokkalaisten lähdettyä Kupittaan urheiluhallista oli 3-6 -luokkalaisten ohjelman vuoro. 3-6 -luokkien oppilaat pelasivat SEPPO-peliä monikielisissä joukkueissa. Oppilaat oli jaettu siis luokkakohtaisesti joukkueisiin, joissa oli oppilaita eri kouluista ja kieliluokilta. Urheiluhallissa oli pelin aikana melkoinen kuhina ja suhina – joukkueet pärjäsivät hienosti! Iso kiitos myös SEPPO-pelin tuomareina toimineille Topeliuksen koulun 8-9 -luokkalaisille!

Alakoulun karnevaaliin osallistui kaiken kaikkiaan yli 1 000 oppilasta, noin 50 opettajaa, 26 opiskelijaohjaajaa ja kymmenkunta natiivia, suunnitteluryhmää unohtamatta! ISO kiitos suunnitelijoille, järjestäjille sekä osallistujille, takana jälleen upea karnevaalipäivä!

Järjestelytiimin vetäjät kiittää ja kuittaa! (Sanna, Henrik ja Pikke)

Alakoulun Kielikarnevaalista on valmistunut myös videokooste.

Yläkoulun Kielikarnevaali järjestettiin vapun aattona 30.4. Työväenopiston ja Luostarivuoren koulun alueella. Oppilaat osallistuivat tapahtuman aikana 3-4 työpajaan ja he liikkuivat pajasta toiseen omina luokkinaan. Tapahtuma-aikana oppilaat pelasivat myös omissa joukkueissaan SEPPO-peliä.

Yläkoulun työpajoina oli mm. Language of Magic, Language of rythm/Rytmin kieli, Language of the dance/Tanssin kieli, Language of an image/Kuvan kieli ja Speaking without words/Kehon kieli.

Linkki yläkoulun Kielikarnevaalista tehtyyn videokoosteeseen.

Kielikarnevaali-järjestelytiimin Henrik ja hankekoordinaattori Pikke kiittävät koko hankkeen puolesta kaikkia tapahtumaan osallistuneita oppilaita ja opettajia sekä suunnittelijoita ja yhteistyökumppaneita!

Kiitos! Tack! Thank you! Merci! Danke! Спасибо!

ISO kiitos osallistujille, järjestäjille sekä yhteistyökumppaneille. Teimme yhdessä jälleen kerran ikimuistoisen Kielikarnevaalin!

Kielitietoisin terveisin,

Turun Kielivirta