Venäläinen juhla Puolalan koulussa

Syyslukukauden loppupuolella Puolalan alakoulussa järjestettiin perinteisesti Uuden Vuoden juhla venäläiseen tapaan. Juhla on tarkoitettu oppilaillemme, heidän perheilleen, ystävilleen ja kaikille, jotka ovat uteliaita ja haluavat tutustua venäläiseen kulttuuriin ja samalla suomalais-venäläisten luokkien toimintaan.

Juhlan aikana lapsille oli järjestetty erilaista tekemistä, kuten ongintaa, kasvomaalausta, venäläisten hahmojen värittämistä, joulukoristeiden tai venäläisten nimikylttien askartelua. Sillä aikaa aikuiset saivat nauttia kahvista ja venäläisistä herkuista vanhempainyhdistyksen järjestämässä kahvilassa. Lapsetkin pääsivät herkuttelemaan touhujen välissä.

Jonkun ajan kuluttua paikalle saapui Pakkasukko Lumitytön kanssa. He tanssivat lasten kanssa kuusen ympärillä ja järjestivät heille hauskoja leikkejä. Ohjelman erikoisnumerona oli tänä vuonna oikea taikuri, josta kiitos Kielivirta-hankkeelle. Taikuri näytti hauskoja temppuja, joista lapset olivat aivan innoissaan. Rohkeimmat yleisöstä pääsivät näyttämölle avustamaan taikuria. Hänen avullaan yhtäkkiä hekin osasivat jongleerata ja tehdä kivoja temppuja. Naurua ja ihmettelyä riitti koko esityksen ajaksi.

Juhlan päätteeksi paikalle taas ilmestyneet Pakkasukko ja Lumityttö jakoivat avokätisesti lapsille venäläisiä karkkeja.

Kuvat ja teksti:  Kukka-Lotta Arvaja ja Galina Laakso