Syksyn 2018 LANit
Verkkopelitapahtuma – arkikielessä LANit on tapahtuma, jossa samassa tilassa olevat tietokoneet liitetään toisiinsa lähiverkon kautta. Tämä mahdollistaa jopa tuhansien henkilöiden osallistumisen yksittäin tai ryhmissä omien tiekoneidensa avulla esimerkiksi yhteisiin peleihin, ohjelmointiin, musiikkiin ja tiedostojen jakoon. Tapahtumat voivat kestää jopa useita päiviä.
Jo perinteeksi muodostuneet Kerttulin LANit järjestettiin 26.–27.10.2018 lukion salissa. Tapahtumaan oli ilmoittautunut 57 opiskelijaa ja paikalle pääsi 51 innokasta harrastajaa. Ilahduttavasti paikalle tuli osallistujia lukiomme ICT-linjan lisäksi myös yleis- ja urheilulinjoilta. Tilaisuus käynnistyi kaksi tuntia kestäneellä salin rakentamisella. Pöydät järjestettiin pohjapiirustusten mukaisesti ja sähkö- sekä verkkoyhteydet hoidettiin ylioppilaskirjoituksiin hankittujen vaunujen ja ketjujen avulla.
Turnaukset alkoivat klo 21:30 jatkuen aina kello neljään aamulla. Muiden pelien pelaamista jatkettiin aamupäivän palkintojenjakoon asti. Yön näyttävintä antia oli isolle kosketustaululle heijastettu ralli-peli, jonka ääressä tulevaisuuden rallilegendat viettivät tunnin jos toisenkin HTC-Vive lasit päässään kädet ratilla ja jalat polkimilla.
Yön aikana järjestettiin neljä turnausta, joihin osallistui 30 pelaajaa. Alle on listattu turnaukset ja voittajajoukkueet.
League of Legends: Joona Kärkkäinen ja Antti Mäkimattila
Overwatch: Aapo Virtanen, Gabriel Haapaniemi ja Henri Vuori
Counter Strike: Global Offence: Kalle Kankaanpää ja Juho Duong
Minecraft: Paco Lampinen
Teatteri Taimine tarjosi kaksikielisyyden juhlaa
Tiistaina 23.10.2018 JHL:n lakon masentamaa Arkeaa piristämään saapuivat Teatteri Taiminen näyttelijäkaksikko CG Wentzel ja Mikael Strömberg. Koko koulun väelle esitetyssä ohjelmassa oli syyskuusta 2016 pyörinyt Henrika Anderssonin käsikirjoittama ja Oskar Silénin ohjaama näytelmä ”OLE HYVÄ” hyvän ja pahan eroista.
Näytelmä kirvoitti ensimmäisen hymyn vasta puolenvälin jälkeen, sillä käsikirjoitus on saanut innoituksensa Syyrian sisällissodan aiheuttamasta pakolaiskriisistä. Ilmiön yhtenä ongelmana on paperittomien kohtalo ”vierailla poluilla, oudoilla ovilla”. Lisämausteena tarjoiltiin nuorten ongelmia, väkivaltaa ja parisuhdekriisiä ajatuksena herättää katsojissa empatiaa heikoimpia lähimmäisiä kohtaan. Pääosin ruotsin ja suomen kielillä esitetty tummissa vesissä liikkunut teksti haastoi katsojansa pinnistelemään näytelmän koko kaaren ajan. Lopetus jätti katsojan pohtimaan asioita – monestakin eri syystä.
Opettaja-lehden mukaan ” teatteri Taimine on esittänyt draamatekstiä päiväkodeissa, peruskouluissa ja lukioissa vuodesta 2002, vuosittain 40 000 katsojalle. Ohjelmistossa on kahdeksan esitystä, joita koulut voivat tilata”.