Huhtikuu 2024

Huhtikuu käynnistyi Kerttulissa pääsiäisloman jälkitunnelmissa suoraan koeviikolla. Vielä tiistaina loman jälkeen järjestettiin kuitenkin pääsiäismunajahti koululla.

Mari Vukelicin vinkit opiskeluun tässä kuussa:

Laurin lakitiedon ryhmä YH4.2 vieraili kuun vaihteessa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Siellä käsiteltiin juttua, joka liittyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja pahoinpitelyyn. Opiskelijoiden mielestä vierailu oli erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen, ja osa olisi halunnut jäädä seuraamaan vielä seuraavaakin istuntoa.

Vantaan Viertolan koulun kouluampuminen järkytti laajasti koulumaailmaa huhtikuussa. Myös Kerttulissa opiskelijahuoltotiimi antoi keskusteluapua tarvittaessa.

Huhtikuun alussa vietettiin kansallista opiskelijoiden mielenterveysviikkoa ja sen kunniaksi myös koulullamme opiskelutuen henkilökunta järjesti Opiskelijoiden mielenterveyspäivän keskiviikkona 10.4. Päivän kunniaksi järjestettiin opiskelijoiden mielenterveysviikon kahvit 2.krs aulassa. Vuoden 2024 opiskelijoiden mielenterveysviikon teemana olivat yhdenvertaisuus ja sosiaalinen saavutettavuus.

Huhtikuussa alkoi myös Ylen miljoonan roskapussin kampanja, johon myös Kerttuli osallistui. Kampanja jatkui koko loppu kevään 15.4.-5.6.2024.

Sää oli huhtikuussa hyvinkin keikkuva, kun vielä aivan huhtikuun lopullakin saatiin kunnon takatalvi ja 20cm lunta sen myötä. Blogissa pohdittiinkin erilaisia muita tapoja valmistella kevättä ja kerätä kevätfiilistä talvisesta säästä huolimatta.

 

Oppiaineissa tapahtunutta:

  • PS 1 – ryhmä sai Kerttuliin vieraakseen lääketieteen opiskelijoita, jotka tulivat pitämään ryhmälle stressinsietoon ja vireystilaan liittyvän opetustuokion monitoimisalissa. Yksi opiskelijoista oli entinen kerttulilainen Iiro Koivula.

  • HYGIENIAPASSI-testitilaisuus pidettiin Kerttulissa 18.4.
  • Urheilulukion testipäivä pidettiin 18.4. ysiluokkalaisille.
  • Opotunneilla alustavien seuraavan vuoden opintovalintojen tekeminen alkoi.
  • Turun yliopiston Bioteknologian laitoksen Molekulaarisen kasvibiologian ja Kerttulin lukion kumppanuuteen liittyen Petri Suorsa osallistui leväsoluissa tuotettavien biomolekyylien -tuoton ja tutkimuksen aloitustilaisuuteen Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa (The official opening of the University of Turku Algal Validation Facility ”AlgaTech”.)

Raidan RUA3 ruotsin opintojakson tunneilla vieraili myös kielilähettiläs Karoliina Abrahamsson kertomassa ruotsin kielen osaamisen hyödyistä ja kannustamassa käyttämään kieltä käytännössä. Abrahamsson vieraili kahdella tunnilla 17.4.

Huhtikuussa Kerttulin lukion tutor-opiskelijat ja opiskelijakunta olivat kevätristeilyllä Maarianhaminaan ja takaisin. Maarianhaminan suuntaan ohjelmassa oli kokoustamista. Opiskelijakunta ja tutorit pohtivat esimerkiksi, millainen lukiomme on tällä hetkellä opiskelijoiden silmin. Lisäksi suunniteltiin vielä kevään tulevaa ohjelmaa. Paluumatkalla nautittiin yhdessäolosta ja auringosta! Molempiin suuntiin risteilijät saivat nauttia myös buffettien tarjoiluista.

Huhtikuu huipentui vielä vappuaattoon, jolloin pelattiin Turun lukioiden lentopalloturnaus, josta Kerttuli totta kai otti perinteisesti voiton.

Vaappuaattona koululla koulupäivä loppui perinteisiin Vapun etkoihin, jossa jokainen ikäryhmä sai kiertää omia rastikierroksiaan. Ykkösillä oli perinteinen ensiaputeemainen kierros koululla ja kakkosilla paseru ulkona samalla roskia keräillen roskahaasteeseen.

 

Sellainen oli Kerttulin huhtikuu 2024!