Makeita lumiukkoja – Cool snowmen

Jos ulkona on suojasää, lumiukkoja voi pyöritellä vaahtokarkeista!

Puolalan yläkoulun englannin kieliluokkalaisten syyslukukausi huipentui jouluisiin vaahtokarkkityöpajoihin Pink Vanilla-kahvilassa, jota pyörittää Suomeen neljä vuotta sitten Providencen kaupungista, Rhode Islandin osavaltiosta Yhdysvaltain itärannikolta muuttanut Granger Simmons.

9b

Työpajojen aluksi Granger kertoi omasta urastaan ja elämästään. Työnteon hän aloitti jo pienenä 10-vuotiaana poikana ravintola-alalla. Alkujaan suunnitelmissa ei ollut ura herkkubisneksessä.  Granger on opiskellut lingvistiikkaa ja antropologiaa Harvardin sisaryliopistossa, Brown Universityssä, jossa tapasi tulevan suomalaisen vaimonsa. Yhdessä he aloittivat jo Amerikassa catering-yrityksen ja oli luontevaa jatkaa samalla alalla Turussakin. Pink Vanilla-kahvila myykin tyypillisiä amerikkalaisia tuotteita: kuppikakkuja, muffinsseja, vaahtokarkkimakeisia ja limonadia.

7b_snowmen_allJouluisessa työpajassa tehtiin vaahtokarkkimassasta lumiukkoja. Ensin niille muotoiltiin sokerimassasta hattu, porkkananenä ja tarvittavat koristeet. Sen jälkeen valmiista vaahtokarkkimassasta muotoiltiin lumiukolle pallovartalo, jonka osat keihästettiin puuvartaaseen. Lumiukon jokainen sai koristella haluamallaan tavalla ja lopuksi se pakattiin lahjapakkaukseen.

7b_pojat

Parasta oppilaiden mielestä oli rento yhdessä puuhailu, ylijääneiden koristekarkkien maistelu ja se, että kuuli aitoa, amerikkalaista puhetta.

7bJos haluat itsekin kokeilla vaahtokarkkilumiukon valmistusta, tässä Grangerin resepti muotoiluun sopivan sitkeän ja tahmean vaahtokarkkimassan valmistukseen:
3.5 dl vaahtokarkkeja
3,5 dl riisimuroja
n. 25 g voita
Sulata voi ja anna vaahtokarkkien sulaa joukkoon.  Lisää sitten riisimurot. Sekoita hyvin. Levitä uuninpellille ja anna jähmettyä. Herkkujen muotoilussa vain luovuus on rajana! Katso vaikka näitä Marshmallow Rice Crispie treats-kuvia!

Vaahtokarkkityöpajat toteutettiin Turun Kielivirta-hankkeen Opetushallitukselta saamalla rahoituksella.