Englantia leikkien ja laulaen alkuopetuksessa Kärsämäen koulussa

Enkun kielikokeiluun kokoonnuttiin 11 kertaa. Siihen osallistui noin 20 oppilasta 1.-2.- luokilta. Kokeilu oli erittäin suosittu ja lapset tulivat sinne mielellään.

Yhdessä opittiin värejä, numeroita, eläimiä, kulkuneuvoja sekä ruokasanoja leikkien, laulaen, pelaten sekä videoita avuksi käyttäen. Oppilaat saivat oman enkkuvihkon, johon uusia sanoja kirjoitettiin kuvien tueksi. Sanoja harjoiteltiin tämän jälkeen toiminnallisesti. Viimeisellä kerralla vietimme teehetkeä, jossa harjoittelimme ravintolakäyttäytymistä.

Pidimme kokeilun yhdessä opettajaparina. Tämä oli avainasemassa onnistuneen kokeilun takana. Pienet oppilaat olivat hyvin innokkaita ja osasivat jo paljon sanastoa. He myös oppivat nopeasti uutta toiminnallisin menetelmin harjoiteltuna.

Ensi syksynä pienet oppilaat lähtevät Pallivahan yksiköstä Lyseon kouluun ja tästä syystä kokeilulle ei ole varmaa jatkoa. Toivomme kuitenkin, että alkuopetusikäisten kielitoiminta Lyseossa jatkuisi, koska se tuki selvästi oppilaiden oppimista ja positiivista suhtautumista kielen oppimiseen. Me ohjaajat saimme positiivisen kokemuksen kokeilun pitämisestä ja toivomme, että tulevaisuudessa on mahdollisuus jatkaa tämän kaltaista toimintaa.

Ohjaajat Hanna Koskinen ja Kaisa Vartio