VOPS LENTOON Varsinais-Suomi!

Torstaina 30. tammikuuta 2020 pidettiin Turussa alueellinen varhennetun kielenopetuksen työpajapäivä. Osallistujia saapui Turun lisäksi Raisiosta, Kaarinasta, Paimiosta, Maskusta, Ruskolta,  Pöytyältä ja Liedosta (kaksi jopa Sveitsistä asti) yhteensä meitä oli n. 40.

Aamun avausluento vaihtui Turun kielitutoreiden, Anita Zengerin ja Pikke Syrjä-Väisäsen, vakavastiotettavaan alkupuheenvuoroon:  ”Varhennus on vakava asia! ” Klikkaa tästä, niin  kuulet, mille tutorit peukuttavat!

 

Yhtenä aamun työpajana oli Marita Kraaman (Tanssikoulu Tanssin Tahti) vetämänä tutustumistuokio  Kiddie jam -enkkutanssiin.  Tutustumistyöpajassa käytiin läpi erilaisia tervehdyksiin liittyviä lauluja, tansseja, loruja ja liikesarjoja. stä  voit lukea menetelmästä lisää, tai kurkata koulutuksia aiheesta.

 

 

Samaan aikaan toisaalla nautiskeltiin draamapajasta Pasi Varjuksen ja Krista Paavolan ohjauksessa. Pajan harjoitteet näet tästä: Draamaa varhennettuun kielenopetukseen!

Linkei -ja vinkei -työpajassa osallistujat saivat jakaa hyviä materiaali-, leikki-  ja toimintaideoita. Pajassa oli mukana kielitutor, joka mm. esitteli varhennukseen sopivaa kirjallisuutta tai omia ”tämä toimii!” – käytänteitään. Avuksi omatoimisurffailuun annettiin kaikille Turun kielitutoreiden kokoama surffiopas.  Osallistujat heittäytyivät myös hyvin kärpäslätkäkisailemaan sekä  esittämään   the-giant-turnip.satua. 

Päivi Törmälä-Rantala Moomin Language Schoolista kertoi monipuolisista näkökulmista, miksi kielenopiskelu kannattaa aloittaa mahdollisimman pienenä ja miten musiikin on tutkittu tehostavan oppimista. Pääpaino Päivin pajassa oli kuitenkin opettajien toiminnallisissa  leikkituokioissa. Kulkuvälineleikissä (ks. kuva alla) opet eivät tainneet noudattaa nopeusrajoitusta! Voit tutustua oppimissovellukseen ja tilata itsellesi näytteen toiminnallisesta leikkituokiosta täältä.  

 

Iltapäivällä tanssin ja liikkeen käyttöön kielenopetuksen menetelmänä pääsi kurkistamaan Kaisa Korpisen työpajassa, jossa mm. esitettiin säätiloja tanssin ja liikkeen avulla.  Sanat jäävät paremmin mieleen, kun ne jäävät myös lihasmuistiin, totesi eräs pajan osallistujista.

Sunny?

Koulutuspaikka, Bore-laiva, valittiin vuoden hostelliksi 2020. Eikä suotta; käytännönjärjestelyt toimivat upeasti tälläkin kertaa, ja lounasta kiiteltiin erinomaiseksi! ”Palautepallossa” ja loppuarvonnassa kehuttiin lounaan lisäksi tunnelmaa, työpajoja ja mahdollisuutta verkoistoitua varhennetun kielenopetuksen äärellä. Kiitos työpajan vetäjille ja aktiivisille osallistujille!