2. -luokkalaisten kielenvarhennuksen lempiaktiviteetteja kuluneelta lukuvuodelta

Kielitietoisesti kouluissa -hankkeessa mukana olevat 2. -luokkalaiset ovat päässeet hankkeen kautta aloittamaan A2- kielen opiskelun jo 2.luokalla. Innostus on ollut suurta!

Kevään päätteeksi pyysimme ryhmiltä vuoden lempiaktiviteetteja; tässä olkaa hyvä!

Pääskyvuoren koulu – ruotsin varhennus (Laura Viiniemi).

Kakkosluokkalaiset innostuivat Quizlet -sovelluksesta ja oppivat ruotsinkielisten sanojen kirjoitusasun kuin vahingossa.

 

Topeliuksen koulu – espanjan varhennus (Minna Kemppinen)

Kuvissa (alla) varhennetun espanjan tunnilla askarreltuja onnenkirppuja. Ryhmän suosikkilaulu on koko vuoden ollut Buenos Días, jota on laulettu melkein joka viikko. Seuraavaksi suosituin video/laulu on El Día de los Muertos. Numerolaulu 1-50 kuuluu myös railakkaasti naapuriluokkaan asti, kun oppilaat laulavat niin kovaa ja korkealta!

 

Topeliuksen koulu – ranskan varhennus (Anniina Kapanen)

Ranskan varhennuksen top 3 parhaiten toimineet tehtävät ja ”vuoden laulu”:

1. Oma kuvasanakirja. Parit valitsivat jonkin teeman, josta tekivät sanakirjan yhden sivun.

2. Battle. Opettaja heijastaa valkokankaalle opetellun aiheen sanaston ja kaksi oppilasta tulee luokan eteen selin valkotauluun kilpailemaan siitä, kumpi osaa sanoa nopeammin opettajan kysymän sanan. Hitaampi putoaa ja luokasta valitaan haastaja kilpailemaan voittajan kanssa.

3. Etsi piilotettu sana. Oppilaat kilpailevat pieninä joukkueina siitä, kuka löytää nopeimmin käytävälle piilotetut sanalaput. Jokainen joukkue saa paperin, jossa on kuvat sanoista, jotka heidän pitää löytää käytävälle piilotetuista kirjoitetuista sanoista. Joukkueesta yksi oppilas kerrallaan käy etsimässä sanoja. Jos oikea sanaa löytyy, oppilas tuo lapun mukanaan luokkaan ja joukkue kirjaa sen ylös oikean kuvan kohdalle.

Ryhmän lempilaulu: Alain le lait: Ma famille

 

Vähä-Heikkilä – espanjan varhennus (Johanna Mäkelä)

Oppilaille jaettu moniste.

Tavoitteena oli oppia hedelmiä espanjaksi. Ensin työskenneltiin käyttäen muovisia hedelmiä, toistettiin ja leikittiin KIM-leikkiä opettajan johdolla. Moniste jaettiin oppilaille ja heidän oli tarkoitus yhdistää kuva ja sana sekä liimata oikea hedelmä sanan viereen.

Kioskilla oppilaat olivat vuorotelleen myyjiä ja asiakkaita; ostettiin hedelmiä. Samalla käytettiin tervehdyksiä ja muutamaa lausetta hinnan kysymistä ja ilmoittamista varten.

Hedelmäkioski.
Ulkona leikittiin hedelmäsalaatti –leikkiä.

 

Braheskolan – suomen varhentaminen (Nina Snell)

Eleverna lekte butik: Eleverna hade skrivit en butikslista och fick 30€ att handla med. Försäljaren (alla fick vara försäljare i tur och ordning) fick själv bestämma varornas pris, räkna ut slutsumman och räkna hur mycket de skulle ge i bytespengar.

Vi repeterade färgerna och siffrorna genom att leka färgspegel ute. Efteråt lekte vi ”vad är klockan farbror Varg?” Både eleverna och läraren njöt.

 

Raunistulan koulun – englannin varhentaminen 1 -luokkalaisille (Hanna-Maaria Linja-Aho)

Raunistulan koulun 1.-luokkalaisten palautetta varhennetuista englannin tunneista.

 

Kiitos! Tack! Thank you! Merci! Danke! Спасибо!

Hankkeen puolesta iso kiitos kaikille varhentajille kuluneesta lukuvuodesta, teette tärkeää työtä!