Koodataanko koodausviikolla 30.9-4.10 ?

Joko ryhmäsi on ehtinyt harjoitella koodaamista tänä syksynä? Jos ei niin nyt olisi hyvä hetki aloitella. Tulevalla koodausviikolla voitte yhdessä pohtia ja paneutua ohjelmointitaitojen harjoitteluun. Ihmetellään ja harjoitellaan yhdessä lasten kanssa 🙂

Bee-bot oppimisrobotti tulossa tallista ulos. Ohjelmointiosaaminen on kaikille hyödyllinen taito, jossa ei ole kyse pelkästään koodaamisesta. Osaamiseen kuuluvat olennaisesti myös monipuoliset ajattelun taidot ja ymmärrys digitaalisesta, ohjelmoidusta maailmasta ja siinä toimimisesta sekä siitä, mitä kaikkea ohjelmoimalla voi saada aikaan.
Ohjelmointiosaaminen sisältää ohjelmoinnillista ajattelua, tutkivaa työskentelyä sekä tuottamista ja ohjelmoitujen ympäristöjen tuntemusta ja niissä toimimista.

Innokas järjestää etäoppitunteja joihin vielä ehtii 23.9 ma ilmoittautua mukaan. Heidän sivuillaan ”Ohjelmointia, tekoälyä ja värkkäilyä” on myös valmista materiaalia tarjolla koodaamisen harjoitteluun. Tsekkaappa sieltä hyvät vinkit!

Polkuja ohjelmointiosaamiseen vihkosesta saat myös helpot niksit lasten kanssa puuhaamiseen, mutta myös tietoa ohjelmoinnin opettamiseen varhaiskasvatuksen arjessa.
kuva ohjelmointikirjan kannesta. Koodaamista voi tehdä myös ilman laitteita vaikkapa dubloilla leikkiessä. Koodatkaa dublojen väreillä vaikka huippu korkea torni tai pienempien kanssa pistelkää dubloja oikean värisiin sankoihin talteen. Mitä jos koodausviikolle nappaisitte irtonäppiksen ja koodaisitte lapusta oikean koodin näppäilemällä itsenne kynnyksen yli eteistilaan tai ryhmä huoneeseen. Tulisi näppistaidot hyvin harjoiteltua samalla.
Oppimisrobotteja löytyykin hyvin jo päiväkotien kaapeista. Otetaan ne yhdessä käyttöön ja pohditaan mitä ja miten niitä käytetään lasten kanssa. Roboteilla koodaamiseen saa opastusta Turun varhaiskasvatuksen digitutoreilta. Myös Top-keskuksesta saa lainailla kaupungin päiväkoteihin oppimisrobotteja. Yksityinen päivähoito voi lainailla Luma-keskuksen kautta lainasalkkuja.