iPad

Alle 3-vuotiaat3-4 -vuotiaat5-6 -vuotiaat
Niksit iPadille – QR-koodit – QR-kooditehtäviä

lapset katsovat ipadia. Varhaiskasvatuksessa iPadia hyödynnetään opetuksen tukena  eri ikäisten lasten kanssa. Mahdollisuudet vain lisääntyvät, kun lapset kasvavat.

Opetukseen soveltuvat iPadille ladattavat sovellukset voi Turun kaupungin laitteille ladata Yritysportaalin kautta. Sovellukset tässä blogissamme on jaettu varhaiskasvatussuunnitelman osa-alueiden mukaan helpottamaan sopivan sovelluksen löytämistä ryhmäsi tarpeisiin.

Pohdi iPadin käyttöä omassa ryhmässäsi miten se toimii pedagogisena opetuksen välineenä parhaiten. Tuetaan kaveritaitojen kehittymistä lasten kanssa toimiessamme iPadillä.  iPadin ohjattua käyttöä voi myös hyödyntää, jos halutaan rajata lasten seikkailua eri sovellusten välillä. Ohjeet ohjattuun käyttöön löydät Niksit iPadille -sivulta.

iPadin ajokortti & diplomi

iPadin digitaalinen ajokortti

Nyt iPadin ajokortti löytyy myös digitaalisessa muodossa! Lapsi voi suorittaa iPadin ajokortin digitaalisesti, itsearvioiden omaa toimintaansa iPadin kanssa (peukkuja värittämällä). iPadin ajokortin viimeisellä sivulla lapsi saa piirtää kuvansa ja allekirjoittaa ajokortin sekä tallentaa kuvan klikkaamalla kameraa -> kuva ajokortista tallentuu iPadin muistiin, josta sen voi vaikka lisätä osaksi lapsen pedagogista digitaalista portfoliota. iPadin ajokortti digitaalisessa muodossa on toteutettu yhteistyössä Puro Education kanssa.

  • Lapsi osaa avata tabletin oikein
  • Lapsi osaa sulkea tabletin oikein.
  • Lapsi osaa kohdella tablettia oikein. 
  • Lapsi osaa ottaa tabletilla kuvia.
  • Lapsi osaa sulkea sovelluksen käytön jälkeen.

Lataa iPadin ajokortin paperinen versio tästä

Lataa Taitavan iPadin käyttäjän diplomi

iPad-säännöt

ipad säännöt. * Kanna iPadia aina kahdella kädellä
* Pitele iPadia sen alaosasta
* Käytä iPadia vain puhtailla käsillä
* Käsittele iPadia varovaisesti
* Käytä iPadia aikuisen luvalla ja malta lopettaa oman vuorosi jälkeen.

Lataa iPad-säännöt ”huoneentaulu” tästä

  Vinkeissä kertomamme sovellukset on ladattavissa Turun kaupungin Yritysportaali -palvelusta. Sovellusten nimet on kursivoitu.