iPad

lapset katsovat ipadia. Varhaiskasvatuksessa iPadia käytetään pedagogisessa tarkoituksessa ja monipuolisesti aivan pientenkin kanssa. Mahdollisuudet vain lisääntyvät, kun lapset kasvavat.

IPadien käyttö ja käytettävät sovellukset ovat tarkkaan mietittyjä. Sovellusten jako varhaiskasvatussuunnitelman osa-alueiden mukaan auttaa löytämään oikeanlaisia sovelluksia ryhmäsi tarpeisiin.

Ipadin käyttö varhaiskasvatuksessa ei ole pelailua yksin iPadin kanssa, vaan taustalla on aina jokin oppimisen tarkoitus ja iPadin kanssa puuhaillaan yhdessä; lapset ja aikuiset. Kannattaa hyödyntää ohjattua käyttöä, kun lapsen on tarkoitus pysyä yhdessä sovelluksessa. Ohjeet ohjattuun käyttöön löydät Niksit iPadille -sivulta.

iPadin ajokortti & diplomi

iPadin digitaalinen ajokortti

Nyt iPadin ajokortti löytyy myös digitaalisessa muodossa! Lapsi voi suorittaa iPadin ajokortin digitaalisesti, itsearviointia käyttäen (peukkuja värittämällä). Itsearvioinnin lopussa lapsi saa piirtää kuvansa ja kirjoittaa nimensä sekä painaa kameran kuvaa -> kuva ajokortista tallentuu käytetyn laitteen muistiin ja se on helppo lisätä osaksi digitaalista pedagogista portfoliota. iPadin ajokortti digitaalisessa muodossa on toteutettu yhdessä Puro Education kanssa

  • Lapsi osaa avata tabletin oikein
  • Lapsi osaa sulkea tabletin oikein.
  • Lapsi osaa kohdella tablettia oikein. 
  • Lapsi osaa ottaa tabletilla kuvia.
  • Lapsi osaa sulkea sovelluksen käytön jälkeen.

Lataa iPadin ajokortin paperinen versio tästä

Lataa Taitavan iPadin käyttäjän diplomi

iPad-säännöt

ipad säännöt. * Kanna iPadia aina kahdella kädellä
* Pitele iPadia sen alaosasta
* Käytä iPadia vain puhtailla käsillä
* Käsittele iPadia varovaisesti
* Käytä iPadia aikuisen luvalla ja malta lopettaa oman vuorosi jälkeen.

Lataa iPad-säännöt ”huoneentaulu” tästä

  Vinkeissä kertomamme sovellukset on ladattavissa Turun kaupungin Yritysportaali -palvelusta. Sovellusten nimet on kursivoitu.